KAKVE VESTI ZA VEČITE! ZVEZDA I PARTIZAN OSTAJU U EVROLIGI!? ŠPANCI PIŠU: ONI se sele u Evrokup!

Autor:

Sport

18.05.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve ukazuje da će Valensija van elite", pišu Španci.

KAKVE VESTI ZA VEČITE! ZVEZDA I PARTIZAN OSTAJU U EVROLIGI!? ŠPANCI PIŠU: ONI se sele u Evrokup!

Foto: Starsport

U narednoj sezoni Evrolige, sastav timova će se promeniti, a nekoliko renomiranih ekipa strepi oko svog učešća. Pariz, pobednik Evrokupa, zasluženo ulazi u elitno takmičenje, dok se za preostalo mesto bore Partizan, Crvena zvezda, Virtus, Valensija i Alba. Izvršni direktor Paulijus Moteijunas istakao je nedavno da svaka od pet ekipa ima 20% šanse da ispadne, dok španski mediji nagoveštavaju da bi to vrlo verovatno mogla da bude Valensija.

- Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa UCAM Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu. Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, 'Roig Arenu'. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi, piše Relevo.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda protiv Valensije

Takođe, Virtus je suočen sa problemima nakon što je raskinut ugovor sa glavnim sponzorom Segafredom, dovodeći u pitanje budžet tima. Slično, i oko Albe je bilo spekulacija o mogućoj selidbi u "niži rang" takmičenja.


Dok se čini da su Crvena zvezda i Partizan na sigurnoj poziciji za narednu sezonu Evrolige, konačna odluka još uvek nije doneta, pa će timovi sigurno dati sve od sebe ne bi li preko šampionske titule u regionalnoj ligi bili sigurni učesnici. Tome su sada bliži crveno-beli koji vode sa 2:0 u seriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Bobo

20.05.2024 09:33

Postigli ste cilj,prestanite sa manipulacijama vise vam ni vasi ne veruju.Sami,vrlo cesto,priznaju da je coli najvece zlo srpske kosrke.Od njga su skulu ,,naucili Vazura,Terzic i dr.maheri-manipulanti naseg sporta!