POTPUNO LUDILO U POSLEDNJEM KOLU BUNDESLIGE! UNION PROMAŠIO DVA PENALA, ALI U NADOKNADI IZBORIO OPSTANAK U LIGI! BAJERN RAZBIJEN! Rojs se golčinom oprostio od Vestfalena (VIDEO)

Autor:

Sport

18.05.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se dogodilo u Berlinu?!

POTPUNO LUDILO U POSLEDNJEM KOLU BUNDESLIGE! UNION PROMAŠIO DVA PENALA, ALI U NADOKNADI IZBORIO OPSTANAK U LIGI! BAJERN RAZBIJEN! Rojs se golčinom oprostio od Vestfalena (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena okončali su sezonu u nemačkoj Bundesligi trijumfom nad ekipom Augzburga rezultatom 2:1. Ova pobeda je zaokružila istorijsku sezonu "farmaceuta", koji se okitio šampionskom titulom bez poraza

Bajern iz Minhena je na gostovanju ekipi Hofenhajma već nakon šest minuta igre vodio sa 2:0, ali je na kraju ipak doživeo poraz rezultatom 4:2. Hrvat Andrej Kramarić je postigao het-trik za ekipu Hofenhajma, donoseći im veliki preokret.

Borusija iz Dortmunda je pred svojim navijačima savladala Darmštad rezultatom 3:0 i napravila odličnu uvertiru pred finaletni meč Lige šampiona sa Real Madridom. Marko Rojs je postigao prelep gol iz slobodnjaka i asistirao na ovom meču, a nakon 80. minuta je poslednji put pozdravljen kao igrač "milionera" na "Vestfalenu".

 

 

Ipak, najveće ludilo dogodilo se u prestonici Nemačke, gde je Union iz Berlina pobedom nad Frajburgom rezultatom 2:1 obezbedio opstanak u ligi! Posle prelude utakmice u kojoj su Berlinci promašili penal pred odlazak na pauzu, pa poveli u 68. minutu, uspeli su da "gurnu" Bohum u baraž za opstanak u najvišem rangu! Šok se dogodio u 85. minutu kada je Frajburg došao do izjednačenja, kada se dogodio momenat koji je odlučio sledeću sezonu Uniona. Sudija je dosudio još jedan penal za domaće, koji nije realizovao Voland, ali je na loptu natrčao Haberer i uspeo da savlada Atubolua!

 

 

Lajpcig je na gostovanju u Frankfurtu ispustio dva gola prednosti, ali se to nije odrazilo na njegov plasman na tabeli. Ajntraht je sačuvao šesto mesto na tabeli, koje vodi u Ligu Evrope ili čak u Ligu šampiona ukoliko Borusija iz Dortmunda u finalu elitnog takmičenja iznenadi Real Madrid.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading