OČEKUJE NAS SPEKTAKL: Mbape prihvatio Boltov izazov!

Autor:

Sport

06.05.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senzacija u najavi.

OČEKUJE NAS SPEKTAKL: Mbape prihvatio Boltov izazov!

Foto: www.profimedia.rs

Napadač Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape prihvatio je izazov od legendarnog sprintera Husejna Bolta da se takmiče u trci na 100 metara. Penzionisani jamajčanski sprinter, koji je osvojio osam olimpijskih zlatnih medalja i drži svetske rekorde na 100m, 200m i 4x100m štafeti, sada ima 37 godina i poslednji put se takmičio 2017. godine. 

Bolt je postavio svetski rekord na 100 metara 2009. u Berlinu, ostvarivši vreme od 9,58 sekundi, oborivši svoj prethodni rekord od 9,68 sekundi postavljen godinu dana ranije u Pekingu. Uprkos uspehu u trčanju, Bolt je kasnije pokušao i sa fudbalskom karijerom, ali nije uspeo da ostvari značajan uticaj sa australijskim klubom Central Coast Mariners.

Mbape, koji takođe brani boje francuskog nacionalnog tima, uspeo je da završi 100-metarsku trku za 10,9 sekundi tokom utakmice protiv Real Sosijedada. Uprkos prihvatanju Boltovog izazova, Mbape je izrazio poštovanje prema ikoni trčanja.

- Svi smo se budili rano da gledamo njegove trke. Divio sam mu se. Trka će biti zabavna. Ne očekujem da pobedim, ali zašto se ne suočiti jednog dana kada obojica imamo vremena i zašto ne učiniti nešto lepo - naveo je Francuz.

Ovaj izazov je izazvao uzbuđenje među navijačima, koji nestrpljivo očekuju potencijalni sukob između Mbapea, rastuće zvezde fudbala, i legendarnog Bolta, čije ime je sinonim za brzinu i sportsku sposobnost. Iako Mbape možda nije favorit u trci, mogućnost da se dva sportska ikona takmiče u prijateljskom sprintu nesumnjivo je fascinantna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading