DONČIĆ ČEKA JOKIĆA: Slavlje Dalasa nakon drame! "Balkanski klasik" u finalu Zapadne konferencije!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.05.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac je svoj posao odradio. Sada je na Srbiju da zakaže veliko finale.

DONČIĆ ČEKA JOKIĆA: Slavlje Dalasa nakon drame! "Balkanski klasik" u finalu Zapadne konferencije!?

Foto: YouTube.com/printscreen/Swish NBA

Hoćemo li gledati "balkanski košarkaški klasik" u finalu plej-of Zapadne konferencije NBA lige?

Košarkaši Dalasa uspeli su da stignu do trijumfa u šestoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije rezultatom 117:116 (23:30, 25:34, 35:26, 34:26):i pored činjenice da je Oklahoma dominirala veći deo meča i činilo se da će o krajenjm pobedniku odlučivati majstorica. Međutim, Dalas je uspeo da stigne do preokreta u poslednjoj četvrtini, prevashodno zahvaljujući igri svoje prve zvezde Luke Dončića koji je ovoga puta stigao do tripl-dabl učinka od 29 poena, deset skokova i isto toliko asistencija, dok je Kajri Irving dodao 22 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Još jednom je sjajni Slovenac demonstrirao je njegovu izuzetnu svestranost i uticaj na igru, a pobedom eje ekipa Dalasa došla u situaciju da sada morno očekuje ishod serije između Denvera i Minesote u kojem će o drugom članu konferencijskog finala, odlučivati majstorica.

 

 

Iako ekipa Oklahome nije uspela da ostvari pobedu, važno je istaći sjajnu igru njihovog igrača Šai Gildžus Aleksandera, koji je postigao 36 poena, uz osam asistencija i tri skoka. I pored njegovog impresivnog učinka, ekipa Oklahome nije uspela da zadrži prednost i na kraju su poraženi od strane odlučnih košarkaša Dalasa.

Ono što je u ovom momentu važno za košarkaše Dalasa, jeste činjenica da će njihovi igrači imati više vremena za odmor, što će posebno značiti Luki Dončiću koji i dalje oseća probleme sa kolenom.

Da podsetimo, majstorica u drugoj finalnoj seriji na programu je u noći između nedelje 19. i ponedeljka 20. maja, a nakon nje popravnog više neće biti. Pobednik izlazi na megdan Luki Dončiću, a svi se nadaju da će to biti Nikola Jokić i da ćemo imati priliku da u borbi za veliko NBA finale gledamo duele vojice sjajnih košarkaša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading