"LUDAK" BIJELSA PONOVO JAŠE: U reprezentaciju zove AMATERA!

Autor: M. M.

Sport

06.05.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor iznenadio ceo svet.

"LUDAK" BIJELSA PONOVO JAŠE: U reprezentaciju zove AMATERA!

Foto: Tanjug/AP

Čuveni argentinski trener, Marselo Bijelsa, poznat je po svom nekonvencionalnom pristupu fudbalu, a sada je odlučio da povuče potez koji bi mogao da promeni standardne norme u svetu fudbala. Naime, kao selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja, Bijelsa namerava da pozove amaterskog fudbalera Valtera Domingeza da se pridruži nacionalnom timu.

Valter Domingez, 24-godišnji napadač koji nastupa za Huventud de Sorijano u amaterskom rangu, privukao je pažnju Marsela Bijelse svojim impresivnim statistikama. Na 19 utakmica ove sezone, Domingez je postigao neverovatnih 38 golova, dok je u prethodnih 39 mečeva uspeo da zatrese mrežu čak 57 puta. Ovi brojevi su definitivno nešto što retko viđamo, pogotovo kada je reč o fudbaleru iz amaterskog ranga.

Ova neobična odluka selektora Bijelse delimično je uslovljena terminom prijateljske utakmice Urugvaja sa Kostarikom, koja je zakazana za 31. maj. Naime, zbog nastupa igrača iz domaćeg prvenstva u Kupu Libertadores i Sudamerikani, Bijelsa neće moći da računa na njihovo prisustvo, što je verovatno doprinelo odluci da pruži priliku Domingezu.

Marselo Bijelsa, poznat po svojoj hrabrosti i inovativnosti, a ovim potezom šalje jasnu poruku da je spreman da promeni ustaljene norme i da pruži priliku talentovanim fudbalerima bez obzira na njihov trenutni status.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading