VEČITI SE SLOŽILI: Uoči revanš mečeva plej-ofa, plan je jasan: "Uz fokus na utakmicu, finale neće izostati"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu li beogradski Večiti rivali da pitanje plasmana u finale reše nakon samo dva meča?

VEČITI SE SLOŽILI: Uoči revanš mečeva plej-ofa, plan je jasan: "Uz fokus na utakmicu, finale neće izostati"!

Foto: Starsport

Duel Nedovića i Avramovića

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana uspešno su "odbranili domaći parket" na startu polufinalne serije plej-ofa ABA lige i sa punim pravom se nadaju da kompletan posao može biti završen nakon drugih 40 minuta koji će biti odigrani na terenuma rivala.

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja Partizan, u prvom meču je savladao podgoričku Budućnost 78:67, a uoči revanša trener Željko Obradović je na konferenciji za medije izjavio:

- Kvaliteti oba tima su poznati. Sveni smo da moramo da budemo na nivou ako mislimo da dobro odigramo i da prođemo u finale. Neće biti lako.Neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da će ekipa da bude spremna i da ćemo dati sve od sebe da prođemo,

Jedan od uzdanica crno-belih Aleksa Avramović, nema dilemu pred gostovanje u "Morači":

- Čeka nas zahtevan meč u Podgorici. Tamo smo već uspeli da ostvarimo tri puta veću pobedu. Biće puna hala, što samim tim znači da nas čeka kompleksan meč. S obzirom na to da smo i u prošlosti igrali u plej-ofu i da su te utakmice bile tesne i čvrste, možemo da kažemo da se odlično poznajemo. Idemo tamo da pobedimo, da odigramo najbolju moguću odbranu i napad i da se, Bože zdravlja, kući vratimo sa pobedom.

Foto: Starsport

Uskoro će se ponovo naći na različitim stranama u borbi za trofej

 

Sa druge strane, Crvena zvezda je u prvom meču deklasirala Megu rezultatom 103:73, a pred gostovanje u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica", trener Janis Sferopulos upozorava da će predstojeći meč biti potpuno drugačiji od onoga koji je odigran u beogradskom košarkaškom hramu:

- Pred nama je druga utakmica polufinalne serije protiv ekipe Mege i očekuje potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan.

Pobedu očekuje i jedan od najiskusnijih Nemanja Nedović:

- Mislim da smo u prvoj utakmici bili fokusirani, ispoštovali smo sve dogovore koje smo imali, ali ne treba rezultat iz prvog meča da nas zavara. Mislim da će Mega izaći sa mnogo više energije. Neće biti kompletni, ne znam kakva je situacija sa Plavšićem, ali znam da Miljenović neće igrati. Ja mu ovom prilikom želim brz oporavak jer je imao sjajnu sezonu do sada. Ako budemo opet na maksimumu i ako odradimo što trener bude tražio od nas, mislim da neće biti problema. Mi poštujemo sve ono što su uradili ove sezone. Ali znamo gde smo i da smo favoriti. Jasno je da idemo na pobedu.

Da podsetimo, oba meča na programu su u utorak 7. maja. Prvi na teren izlaze košarkaši Partizana koji će u 18 časova započeti duel u "Morači" protiv ekipe Budućnosti, dok će dva sata kasnije Crvena zvezda "ukrstiti koplja" sa gradskim rivalom Megom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading