TUGA ZA SRPSKU KOŠARKU: Umro legendarni Milivoje Karalejić!

Autor:

Sport

18.05.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenirao je mnoge naše čuvene igrače...

TUGA ZA SRPSKU KOŠARKU: Umro legendarni Milivoje Karalejić!

Foto: Kss.rs

Milivoje Karalejić

Veliki gubitak za svet košarke - Umro Profesor doktor Milivoje Karalejić

U subotu nas je napustio legendarni profesor doktor Milivoje Karalejić, jedan od najistaknutijih stručnjaka u oblasti kondicione pripreme. Njegova impresivna karijera obuhvata rad sa velikim brojem vrhunskih igrača, od kojih su neki postali ikone jugoslovenske košarke.

Nastavnička karijera
Profesor Karalejić je ostavio značajan trag i u oblasti obrazovanja, objavivši preko 20 naučnih radova i mnogo stručnih knjiga iz oblasti košarke. Kao asistent, docent i vanredni profesor na Fakultetu za fizičku kulturu u Sarajevu, pa kasnije i kao redovni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, prenosio je svoje znanje i iskustvo budućim generacijama.

Trenerska karijera

Karalejićeva trenerska karijera obuhvata rad u nekoliko prestižnih klubova širom Evrope, kao i angažman u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji Jugoslavije. Sa klubovima poput KK Crvena Zvezda, KK "Dinamo" Moskva, KK "Đirona" Španija, KK "Barselona" i drugima, ostvario je zapažene rezultate i osvojio brojne titule, uključujući i trofej prvaka Evrope.

Legat

Njegov rad i doprinos razvoju košarke prepoznat je i kroz Nagradu za doprinos i razvoj košarke u Srbiji, koju je zasluženo dobio 2023. godine. Karalejićeva ostavština će zauvek ostati upamćena kroz generacije košarkaša koje je trenirao, kao i kroz njegove stručne radove koji i danas služe kao izvor znanja i inspiracije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading