LEPO KAŽE ČARLS BARKLI: Novicki najbolji stranac u NBA sve dok se nije POJAVIO NIKOLA JOKIĆ! Opet će OSVOJITI TITULU!

Autor: M. M.

Sport

06.05.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš nahvalio Srbina.

LEPO KAŽE ČARLS BARKLI: Novicki najbolji stranac u NBA sve dok se nije POJAVIO NIKOLA JOKIĆ! Opet će OSVOJITI TITULU!

Foto: Tanjug/AP

Čarls Barkli (61), legendarni američki košarkaš i zvezda NBA lige, nije štedeo pohvale na račun Nikole Jokića, najboljeg igrača Denvera i reprezentacije Srbije.

Naime, uporedio ga je sa Dirkom Novickim, jedinim od najboljih Evropljana u najjačoj ligi sveta.

Dirk Novicki je bez sumnje bio najbolji Evropljanin, sve dok se nije pojavio Nikola Jokić, najbolji stranac u američkoj košarci. Ljudi to zaboravljaju, ali Dirka nije draftovao Dalas, već Milvoki. I onda su ga trejdovali za Roberta "Traktora" Tejlora. Biće to jedan od najlošijih trejdova u istoriji. Jer, Dirk je, sve do Džokera, bio najbolji stranac svih vremena. Hakim Olajdžuvon? Ne znam, ne mogu da gledam njega kao stranca kada je osvojio sa Amerikom zlato -  rekao je Barkli.

Foto: Tanjug/AP

Novicki

Jokić noćas izlazi na parket drugi put u seriji protiv Minesote, nakon poraza u prvom meču polufinalne serije Zapada. 

- Da. Mislim i da će osvojiti ponovo titulu. Pre neko veče smo dizali u nebesa Erona Gordona jer je igrao fantastično! Džamal Marej je takođe igrao sjajno. A onda smo pogledali statistiku gde je Jokić imao 24 poena, 15 skokova i devet asistencija, iz 13 šuteva! Više se o tome i ne priča - istakao je Barkli i dodao:

Foto: printscreen/x.com

Jokić

- Postoje dve zanimljive priče u NBA. Stef Kari i Nikola Jokića. Kada su Voriorsi odlučivali da li da zadrže Karija ili Montea Elisa, mnogi su se naljutili što je trejdovan Monte, posebno jer je Stef uvek bio povređivan. Isto je sa Jokićem i Nurkićem u Denveru. Samo zamislite sada. Jedan ima četiri titule i jedan je od najvećih u NBA istoriji, a drugi će da bude. Promenjena je cela dinamika franšize i istorija lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading