PREBIO RIVALA A ZAVRŠIO U BOLNICI: Spektakularna borba dobila neobičan epilog

Autor:

Sport

19.05.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usik i Fjuri dali sve od sebe u 12 rundi.

PREBIO RIVALA A ZAVRŠIO U BOLNICI: Spektakularna borba dobila neobičan epilog

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik, nakon epske borbe sa Tajsonom Fjurijem u Rijadu, hitno je prebačen u bolnicu u Saudijskoj Arabiji. Iako je slavio nad "kraljem cigana" i naneo mu prvi poraz u karijeri, Usik je morao da potraži medicinsku pomoć zbog povreda koje je zadobio tokom meča.

Prema izveštajima medija sa lica mesta, Usik je pretrpeo povrede vilice i glave, a veruje se da je došlo do teže povrede nakon udarca u telo od strane Fjurija. Iako poražen, Tajson Fjuri je izjavio da je borba sa Usikom bila pravi fajt, ističući da su se "tukli kao ludi svih 12 rundi". Bez obzira na ishod borbe, Fjuri je bio zadovoljan spektaklom i izrazio poštovanje prema Usiku, koji je uprkos povredi vilice odlučno nastavio borbu.

Foto: Tanjug/AP

Oleksandr Usik

Nakon 12 rundi borbe, Usik je savladao Fjurija i tako postao neprikosnoveni bokserski šampion. Ova spektakularna borba rezultirala je Usikovom pobedom i objedinjavanjem sva četiri najznačajnija pojasa teške kategorije - WBA, WBC, WBO i IBF.


Usikova hrabrost i odlučnost da nastavi borbu uprkos povredi, kao i Fjurijeva izjava o izuzetno teškoj borbi, ostavljaju snažan utisak na ljubitelje boksa širom sveta. Ova borba će zasigurno ostati upamćena kao jedan od najuzbudljivijih mečeva u teškoj kategoriji u poslednje vreme.

Podsetimo, spektakularna borba trajala je 12 rundi, a Usik je uspeo da pobedi Tajsona Fjurija podeljenom sudijskom odlukom, čime je objedinio sve četiri titule u teškoj kategoriji. Ovo je prvi put da je neko uspeo da postigne ovakav podvig u poslednjih 25 godina, još od Lenoksa Luisa koji je pobedio Evandera Holifilda u novembru 1999. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading