ŠPANAC SE HVATA ZA GLAVU! Sjajne VESTI za Đokovića! Novak već do US Opena SMANJUJE prednost za Alkarazom, EVO i kako!

Autor:

Sport

18.07.2023

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser u odličnoj poziciji.

ŠPANAC SE HVATA ZA GLAVU! Sjajne VESTI za Đokovića! Novak već do US Opena SMANJUJE prednost za Alkarazom, EVO i kako!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Porarzom u finalu Vimbldona, Novak Đoković je predao osvojeni prošlogodišnji trofej Špancu Karlosu Alkarazu, koji je u maratonskom duelu slavio u pet setova rezultatom 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Ujedno, momak sa Majorke je trijumfom uvećao bodovnu prednost na ATP listi nad najboljim teniserom ikada, ali će se ta situacija već od ponedeljka drastično promeniti.

O čemu se zapravo radi? Mlađani "Karlitos" je otkazao učešće na turniru u Hamburgu, gde je prošle sezone igrao finale, pa će zbog toga izgubiti 300 bodova. Zbog toga će već od ponedeljka prednost Španca u odnosu na srpskog asa biti svega 380 poena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Istovremeno, ako prvi reket sveta ne bude učestvovao na turniru u Umagu i ode direktno na američku turneju Španac će izgubiti dodatnih 150 bodova, pa bi tako njegova prednost mogla da iznosi samo 230 bodova, pre nego što Đoković krene sa učešćem na američkoj turneji.

Posle ovih turnira na programu je Montreal, gde je Karlos Alkaraz 2022. godine ispao već u 2. kolu, što znači da će sigurno osvojiti nove poene i biti daleko uspešniji.

Kada je u pitanju Novak Đoković, srpski as je po završetku najprestižnijeg grend slema izjavio da je sledeći turnir na kome će igrati biti Masters u Sinsinatiju.

Nole prošle sezone nije učestvovao na ovom turniru, jer je otkazao dolazak zbog zabrane SAD-a, koja nije dozvoljavala ulazak u zemlju stranim državljanima bez primljene vakcine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading