ĆABI ALONSO IZRASTA U OZBILJNOG STRUČNJAKA: Španac i Farmaceuti na pragu obaranja rekorda starog 60 godina!

Autor:

Sport

06.05.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan podvig.

ĆABI ALONSO IZRASTA U OZBILJNOG STRUČNJAKA: Španac i Farmaceuti na pragu obaranja rekorda starog 60 godina!

Foto: Bayer 04 Leverkusen/X

Nakon decenije vladavine Bajern Minhena, Bajer Leverkuzen je uspeo da skine sa trona Bavarce i dođe do prve Bundeslige u istoriji. Veliku dominaciju Farmacuti su potvrdili i u prošlom kolu kada su deklasirali Ajntraht ubedljivim rezultatom 5:1, imaju šanse da osvoje sa tri trofeja, pošto su u polufinalu pobedili Romu sa 2:0, a u finalu kupa Nemačke igraju protiv Kajzerslautena gde su favoriti.

Leverkuzen još uvek nema poraz ove sezone, trenutno imaju 40 trijumfa uz osam remija i nijednog poraza, što je neverovatan podvig. Ukoliko Alonsova četa pobedi Romu u četvrtak, oboriće rekord koji drži Benfika već 60 godina po broja vezanih mečeva bez poraza. Portugalskom gigantu je to uspelo za rukom u periodu od decembra 1963. do februara 1965. godine.

Impredivan učinak za ekipu za koju su do nedavno govorili da je Luzerkuzen ili Neverkuzen. Odličan posao radi Ćabi Alonso koji polako izrasta u fenomenalnog stručnjaka i ukoliko završi sezonu bez poraza biće jedini tim koji je to uradio. Juventusu i Arsenalu je to uspelo u domaćim šampionatima, ali ne i celokupnoj sezoni, što će za Leverkuzen biti ogroman uspeh, koji će se prepričavati.

Do kraja Bundesliga ostala su još dva kola, protiv Bohuma i Auzburga, što su relativno laki protivnici, koji se nalaze na sredini tabele, tako da bi ovo mogao biti lak posao za Bajer. U finalu Kupa su definitivno favoriti, a što se tiče Lige Evrope, protiv Rome im je dovoljan i nerešen rezultat kako bi se plasirali u finale drugog po jačini kontinentalnog takmičenja. Ako se sve ovo dogodi, bićemo svedoci jedne neverovatne generacije Leverkuzena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading