SJAJNO DOSTIGNUĆE ZA MAGIKA! Katai prestigao Zvezdinu legendu!

Autor:

Sport

08.04.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Katai prestigao Rajka Mitića na večnoj listi strelaca Crvene zvezde.

SJAJNO DOSTIGNUĆE ZA MAGIKA! Katai prestigao Zvezdinu legendu!

Foto: star sport

katai

Jučerašnju utakmicu Superlige Srbije odigranu u Surdulici između Radnika i Crvene zvezde, koja je završena rezultatom 2:0 u korist gostujuće ekipe, posebno će pamtiti fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai, jer je upravo na njoj postao novi rekorder po broju golova za crveno-bele.

Popularni Magiko postigao je oba pogotka na utakmici, obezbedivši Zvezdi veliku pobedu. Sa ovim dostignućem, Katai je stigao do cifre od 110 golova za srpskog šampiona, prestigavši legendarnog Rajka Mitića koji ih je dao 109.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

Trener crveno-belih Vladan Milojević je dodao svoj komentar povodom ovog dostignuća.

- Nisam znao, ali mi je sada kada čujem veoma drago. Katai je veliki profesionalac, sa razlogom je dobio nadimak Magiko. Želim mu puno sreće i da ga zdravlje posluži - rekao je stručnjak Crvene zvezde.

Katai se trenutno nalazi na osmom mestu po broju postignutih golova za Crvenu zvezdu, a sledeći rekord koji juri je onaj legendarnog Darka Pančeva, koji ima 116 pogodaka na kontu. Sa obzirom na to da klub i Katai pregovaraju o produžetku saradnje, postoji realna šansa da ćemo i naredne sezone gledati ovog krilnog napadača u istom dresu. 

Vojin Lazarević se nalazi na šestom mestu sa 134 gola, dok je Kosta Tomašević na petom sa 137 postignutih pogodaka. Četvrto mesto zauzima Zoran Filipović sa 138 golova, dok se na trećem mestu nalazi velikan Dule Savić sa 149 golova.

Drugo mesto pripada Trećoj Zvezdinoj zvezdi, Draganu Džajiću, sa 155 postignutih pogodaka. Prvo mesto neprikosnoveno drži Bora Kostić, koji je nastupajući za Zvezdu dao čak 230 golova. U njegovu čast, klub je uveo nagradu "Bora Kostić", koja se dodeljuje najboljem strelcu sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading