JOKIĆ POČISTIO LEBRONA I LEJKERSE! Denver je u polufinalu Zapada POSLE PRAVE DRAME!

Autor:

Sport

30.04.2024

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad je kraj!

JOKIĆ POČISTIO LEBRONA I LEJKERSE! Denver je u polufinalu Zapada POSLE PRAVE DRAME!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa su u polufinalu Zapada, pošto su u Bol Areni zadali poslednji udarac Lejkersima pobedivši ih rezultatom 108:106 - zbirno 4:1!

Kakva drama u završnici! Džamal Marej je heroj Nagetsa posle ludačke utakmice u Koloradu! Nisu Denver i Lejkersi odigrali izjednačeniju utakmicu odavno. Ekipe su se još od samog početka smenjivale u vođstvu, da bi Nagetsi na kraju prve deonice imali prvu osetniju prednost. Ipak, ubrzo su gosti zaigrali nešto bolje i kroz veći deo druge četvrtine su vodili, ali su otišli na poluvreme sa skromnih tri poena prednosti.

Onda se u drugom delu još više "zakuvalo". Rezultat je bivao sve ujednačeniji, bukvalno se nije moglo ni naslutiti ko će večeras slaviti u Bol Areni. I onda prava drama u poslednja dva minuta. Rivs je pogodio trojku za +1 Lejkersa, pa je Jokić ponovo doneo prevagu na stranu Denvera. Lebron je pogodio sa poludistance i vratio gostima kapital, ali se onda dogodio, po drugi put u ovoj seriji, Džamal Marej. Kanađanin je šutnuo trojku, promašio je, fenomenalni Aron Gordon se izborio za ofanzivni skok i izbacio loptu ponovo za usamljenog Mareja koji drugi put nije promašio.

Ali ni to nije bio kraj, jer je Lebron sa linije slobodnih bacanja doneo još jedno izjednačenje Lejkersima i onda je Džamal Marej sve rešavao u poslednjem napadu na meču. I ponovo je uspeo da pogodi sa poludistance za pobedu. Samo što je ovog puta ulog bio još veći - plasman u polufinale Zapada.

Tamo Jokić i drugari neće imati nimalo lak zadatak, budući da ih očekuje Minesota koja je sa 4:0 počistila Finiks. Istina, s obzirom na to kako Nagetsi igraju protiv Sansa, Timbervulvsi su verovatno bolji rival. U svakom slučaju, neće biti nimalo lako, ali ukoliko nastavi ovako, ekipa Denvera može ponoviti uspeh iz prošle sezone.

Pomenuti Marej je bio najefikasniji večeras sa 32 poena, dok je Jokić dodao 25 uz čak 20 skokova i devet asistencija. Porter je još dao 26 u Denveru, dok je kod Lejkersa Lebron bio ubedljivo najbolji pojedinac sa 30 poena.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading