KRITIČARI RAZAPELI KOPOLINO NOVO OSTVARENJE! Komentari od "meganaduvano i megadosadno" do film je "apsolutno ludilo"

Autor:

Zabava

17.05.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni reditelj Frensis Ford Kopola premijerno je predstavio svoje ostvarenje "Megalopolis" u Kanu.

KRITIČARI RAZAPELI KOPOLINO NOVO OSTVARENJE! Komentari od "meganaduvano i megadosadno" do film je "apsolutno ludilo"

Foto: Credit:DGP/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency Marina Takimoto / Zuma Press / Profimedia

Najiščekivaniji film godine "Megalopolis" Frensisa Forda Kopole sinoć je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, gde je zaradio ovacije publike. Ipak, reakcije na film nakon projekcije bile su podeljene, a danas su se pojavile i prve kritike.

Kopola, reditelj kultnih filmova "Kum" i "Apokalipsa danas", uložio je sopstvenih 120 miliona dolara u ovaj epski spektakl, čija je radnja smeštena u budućnost, u izmaštanu modernu Ameriku, a obrađuje teme pohlepe i idealizma.

Adam Drajver glumi arhitektu i naučnika koji je dobio Nobelovu nagradu i koji je naizgled dobio moć da kontroliše vreme i prostor nakon naučnog otkrića. Veliki deo filma vrti se oko njegovog velikog plana za "utopijski građevinski projekat" pod nazivom "Megalopolis", koji se kosi sa ciljevima gradonačelnika Cicerona.

Republika

Foto: Credit:DGP/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency Marina Takimoto / Zuma Press / Profimedia

 

Ovu naučnofantastičnu sagu kritičar lista Gardijan opisuje kao "meganaduvanu i megadosadnu", dok Vulture objavljuje kritiku u kojoj se navodi da je "Megalopolis" "delo apsolutnog ludila".

Ne postoji ništa u njemu što bi izgledalo kao nešto iz „normalnog“ filma. Likovi govore arhaičnim frazama i rečima, mešajući delove Šekspira, Ovidija i u jednom trenutku pravog latinskog. U jednoj sceni, Drajver u potpunosti recituje Hamletov čuveni monolog „biti ili ne biti“. Zašto? Nisam baš siguran. Ali sigurno zvuči dobro - stoji u recenziji filma.

The New Yorker je opisao “Megalopolis” kao "agresivno opojan, tvrdoglavo nelogičan i zapanjujuće optimističan", dok je "Holivud reporter" je rekao da je to film koji muči samozadovoljstvo, iako je na kraju "zabavan, razigran, vizuelno zaslepljujući i obasjan dirljivom nadom za čovečanstvo".

“IndieWire” navodi da nam film "ne pokazuje toliko budućnost kinematografije, koliko podstiče našu želju da je ima".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading