OVACIJE U KANU ZA "POBESNELOG MAKSA": Kris Hemsvort sa suzama u očima slušao aplauz publike! OBJAVLJENE I PRVE KRITIKE FILMA!

Autor:

Zabava

16.05.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Anja Tejlor Džoj teatralno se poklonila publici, a kritičari su već dale svoj sud o tome da li je dostojna zamena Šarliz Teron.

OVACIJE U KANU ZA "POBESNELOG MAKSA": Kris Hemsvort sa suzama u očima slušao aplauz publike! OBJAVLJENE I PRVE KRITIKE FILMA!

Foto: Profimedia

Nastavak kultnog filma Džordža Milera pod nazivom "Furioza: Pobesneli Maks Saga" premijerno je prikazan sinoć na Kanskom festivalu, a prve kritike već su "udarile" po ocenjivanju ostvarenja i umeću glumaca.

Ako je sudeći po reakcijama publike u Kanu, ekipa je uspela da napravi ostvarenje vredno pažnje. Višeminutnim aplauzom posetioci Kanskog filmskog festivala nagradili su novog "Pobesnelog Maksa". I dok je glumac Kris Hemsvort sa suzama u očima slušao ovacije, njegova koleginica Anja Tejlor Džoj se bez mnogo emocija poklonila publici. Tokom svečanosti glumica je zavodljivo pozirala fotoreporterima i slala poljupce, a reditelj Džordž Miler je naglasio da nije bilo jednostavno snimiti ovakav film prepun akcije.

Vrlo naporno smo radili na ovo filmu i biće zanimljivo videti šta ćete napraviti od njega. Hvala vam -  rekao je publici nakon premijere reditelj filma Džordž Miler.

Sud o tome da li je Anja dostojna zamena Šarliz Teron u ovom filmu dali su kritičari, a među prvim recenzijama objavljena je ona u Gardijanu. Tu se navodi da nas je Miler još jednom uvukao u ludi konvoj - u akcione sekvence koje spajaju pojam "jurnjave" i "nasilne borbe" u seriju delirijumskih takmičenja velikih brzina između motora, 18-točkaša i naoružanih likova koji napadaju i pucaju jedni na druge dok fanatično jure u istom pravcu. 

Radnja se, naravno, odvija u ogromnoj postapokaliptičnoj divljini Australije gde vojskovođe u svojim različitim kompleksima vladaju dragocenim rezervama hrane, vode, municije i goriva. Furioza, koju je u prvom filmu igrala Šarliz Teron, bila je u službi mrskog poglavice Imortana Džoa; bila je zadužena za vođenje jurišnih partija protiv rivala i neprijatelja. Sudbina ju je odredila da bude buntovnica.

Republika

Foto: Profimedia

 

Sada njenu mlađu verziju igra Tejlor-Džoj (a kao dete Alila Braun) kao žestoka mlada ratnica koja je preživela i koja efektivno ispunjava akcionu ulogu koju je prvobitno igrao Pobesneli Maks. Prema oceni kritičara Tejlor-Džoj i Hemsvort su odličan par, a Tejlor-Džoj je izuzetno ubedljiva akciona heroina. 

Ovo je inače jedna od najiščekivanijih premijera ovogodišnjeg Kana. Snimanje filma odvijalo se u Australiji, a film u bioskope u Srbiji stiže 22. maja.

Producent i dugogodišnji saradnik reditelja Džordža Milera Dog Mičel tkrio je da Furioza ima jednu akcijsku sekvencu koja traje 15 minuta i snimana je čak 78 dana. Na snimanju je učestvovalo  200 kaskadera, a tajni naziv scene bio je Stairway to Nowhere.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading