NE DOLAZI U OBZIR! Zelenski odbio predlog Makrona! Neće ni da čuje za tako nešto!

Autor:

Svet

17.05.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je izrazio skepticizam prema ideji koju je plasirao francuski predsednik

NE DOLAZI U OBZIR! Zelenski odbio predlog Makrona! Neće ni da čuje za tako nešto!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacio je predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona o olimpijskom primirju kao "neizvodljivom".

Makron je predložio prekid vatre tokom Letnjih olimpijskih igara u Parizu, sa posebnim naglaskom na sukobu između Ukrajine i Rusije.

Međutim, Zelenski je izrazio skepticizam prema ovoj ideji, navodeći da prekid vatre ne bi zaustavio Rusiju da premešta vojnu opremu bliže granici i nastavi ofanzivu.

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron

 

Rusija i Ukrajina skeptične prema primirju

U ranim fazama sukoba između Rusije i Ukrajine, bilo je više pokušaja obustave borbi tokom praznika, ali ti pokušaji nisu dali trajne rezultate.

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, istakao je da su inicijative za primirje često korišćene kako bi se omogućilo pregrupisavanje i prenaoružavanje, što dodatno otežava razmatranje sličnih predloga.

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

 

 

Neefikasnost UN rezolucija o primirju

Generalna skupština UN redovno usvaja rezoluciju kojom se zaraćene strane pozivaju na globalno primirje tokom Olimpijskih igara, ali ovi predlozi nemaju praktične mehanizme za sprovođenje, a strane u sukobu ih često ignorišu.

Napredovanje ruskih snaga u Ukrajini

Situacija je posebno ozbiljna za Ukrajinu, s obzirom da ruske snage brzo napreduju u severnoj oblasti Harkov.

Stejt department je već opisao ovo stanje kao "neverovatno strašno" za Kijev, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije i izazove s kojima se zemlja suočava.

Foto: mil.ru

Ruski vojnik

 

Prekid ratova tokom Olimpijada tekovina je još iz antičkih vremena

Podsetimo, u antička vremena, u Staroj Grčkoj su sukobljeni grčki polisi obustavljali međusobne ratove, razmirice i sukobe u toku održavanja tadašnjih Olimpijada ili Olimpijskih igara posvećenih grčkim bogovima. Tada je svako prolivanje krvi ijednog Grka ili Grkinje bilo nezamislivo! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading