OČEKIVANO: Ćus Mateo trener godine u Evroligi!

Autor: M. M.

Sport

12.05.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj uspeh dolazi nakon impersivnih rezultata Reala.

OČEKIVANO: Ćus Mateo trener godine u Evroligi!

Foto: Starsport

Ćus Mateo, trener Real Madrida

Trener košarkaša Real Madrida, Ćus Mateo, nedavno je dobio prestižnu nagradu Aleksandar Gomeljski za najboljeg trenera Evrolige. Ovaj uspeh dolazi nakon što je Real Madrid zauzeo prvo mesto posle ligaškog dela Evrolige, sa impresivnim skorom od 27 pobeda i 7 poraza. Ovo je bio dovoljan rezultat da Real postane prvi tim koji je obezbedio plej-of elitnog takmičenja. U četvrtfinalu ekipa je ubedljivo savladala Baskoniju i time osigurala svoje mesto na završnom turniru u Berlinu.

Real Madrid će imati priliku da brani svoj trofej osvojen prošle godine na završnom turniru Evrolige u Berlinu. U polufinalu će se sastati sa Olimpijakosom, što će biti repriza finala iz Kaunasa. Očekuje se da će Ćus Mateo, kao treći španski trener koji je dobio nagradu Aleksandar Gomeljski, imati ključnu ulogu.

Ovo priznanje stavlja Ćusa Matea u red prestižnih trenera Evrolige, pridružujući se imenima poput Ćavi Paskvala i Pabla Lasa, koji su takođe bili dobitnici ove nagrade. Mateo je postigao izuzetne rezultate sa Real Madridom ove sezone, čime je dodatno učvrstio svoj status u košarkaškom svetu.

Među trenerima koji su dobili glas su Saša Obradović, Šarunas Jasikevičijus, Jorgos Barcokas, Duško Ivanović, Tomislav Mijatović, Luka Banki, Rođer Grimau i Etore Mesina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading