POSLE ŠOKANTNE ELIMINACIJE: Evo kako poraz u Rimu utiče na Đokovića i vrh ATP liste

Autor:

Sport

12.05.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasan dan za Noleta..

POSLE ŠOKANTNE ELIMINACIJE: Evo kako poraz u Rimu utiče na Đokovića i vrh ATP liste

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Rimu u trećem kolu pošto ga je eliminisao Alehandro Tabilo sa 2:0 (6:2, 6:3) u setovima.

Ovo je bio jedan od najgorih mečeva Novaka u celoj karijeri. Meč je započeo dominantno za Tabila, koji je odmah ostvario dva brejka i poveo sa 4:0 u prvom setu. Iako je Đoković uspeo da osvoji par gemova, set je završen rezultatom 6:2 u korist Čilenca. Drugi set je takođe počeo brejkom za Tabila, a i pored Đokovićevog truda da se vrati u meč, Čileanac je uspeo da održi prednost i završi meč sa duplom greškom srpskog tenisera. 

Posebno zabrinjavajuća činjenica jeste da Novak Đoković nije imao nijednu brejk loptu tokom meča, što ukazuje na njegovu nemoć u napadu. Rolan Garos počinje za 15 dana, a ovakvo izdanje Novaka i te kako brine... Moraće da se radi ozbiljna priprema.

A kada je u pitanju stanje na vrhu ATP liste, ovaj neočekivani poraz je rezultirao gubitkom od 130 bodova za Đokovića, dok je drugoplasirani Janik Siner, koji se povukao sa turnira zbog problema sa kukom, a bilo je za očekivati da će Novak to iskoristiti, izgubio 90 poena.

Ipak, i pored poraza u Rimu, Novak Đoković i dalje drži prvo mesto na ATP listi sa 9860 poena, dok je Italijan drugi sa 8770 poena. Ovo je važna informacija pred početak turnira u Francuskoj, budući da se tamo mnogo toga može promeniti. Da li na bolje ili na gore za svetskog broja jedan - ostaje da vidimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading