NOLE SA VULKANA SKAČE PO TROFEJ! Đoković ponovo imao visinske pripreme

Autor:

Sport

27.06.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak sa suprugom Jelenom skupljao energiju za Vimbldon na vrhovima vulkanskih Azora usred Atlantika, a pethodno baterije punio na Rtnju, Kopaoniku, u Španiji, Francuskoj, na Bosanskim piramidama...

NOLE SA VULKANA SKAČE PO TROFEJ! Đoković ponovo imao visinske pripreme

Foto: Instagram/printscreen/jelenadjokovicndf

Novak i Jelena Đoković

Novak Đoković odradio je visinske pripreme i sada je spreman za velika dela. Najbolji srpski teniser svaki put kada mu je potrebna energija za pohod na trofeje, ili kada mu je neophodno okrepljenje nakon neuspeha, odlazi nebu pod oblake i odatle se vraća kao preporođen.

Ovaj put Nole je izabrao da planinari po vulkanima Azorskih ostrva usred Atlantika zajedno sa suprugom Jelenom. Sve kao odmor posle osvajanja Rolan Garosa, odnosno ripremu za pohod na pehar Vimbldona, te rekordan 24. grend slem. Povod je bila i proslava Jeleninog 37. rođendana, koja je na društvenim mreža i otkrivala gde su se nalazili.

 


- Kad dame biraju aktivnosti, a vitez putanju - prokomentarisala je Jelena bespuće u kojem su se našili i blatnjave prepreke koje su nekako prešli.

 

- Auu, živo blato - dodao je Novak.

Penjali su se Đokovići decembra 2022. i na vrh La Konča u Španiji "stazama kojima idu koze". Prethodne avanture Đokovići su imali na nešto bližim planinama. Kopaonik je Novakov zaštitni znak i na njemu se nađe malo malo, baš kao što redovan postao i na Bosanskim piramidama u mestu Visoko u Bosni i Hercegovini. Penjao se Nole 2021. i na Rtanj baš za Veliki petak, a te godine je osvojio tri grend slema i igrao finale US opena. Tada je otkrio kakvu je snagu dobio na mestu za koje mnogi smatraju da ima posebne moći.

Foto: Instagram/printscreen/jelenadjokovicndf

Decembar 2022. - La Konča, Španija

- Veliki petak na velikom Rtnju. Simbolično i snažno. Rtanj je planina koja je puna misterija ali i izuzetno jake energije. Rtanj je mnogo bitan za naš narod. Što se više duhovno uzdižemo, to će nam se tajne Rtnja više ukazivati. Penjanje na vrh planine predstavlja brojne mentalne i fizičke izazove. Kada se čovek popne na vrh, zadovoljan je i ponosan. Međutim, jedino kada se zastane, uživa i ceni čitavo putovanje do vrha, onda i to osvajanje vrha ima više smisla i ispunjavajuće dejstvo na čoveka - rekao je tada Novak, simbolično provlačeći i svoj uspon na vrh ATP liste.

 

 

Penjao se Novak na planinu i 2018. i to mu je donelo uspeh. Tada je u pitanju bila planina Viktoar u Francuskoj, na nju je otišao takođe posle Rolan Garosa, ali poraza u četvrtfinalu. Posle toga je vezao tri grend slema osvojivši Vimbldon, US open, pa Australijan open 2019. a kako je otkrio snagu je dobio baš na planinarenju.

- Samo smo sedeli i gledali na svet iz te, drugačije perspektive. Udahnuo sam novu inspiraciju i motivaciju, razmišljao sam o tenisu i emociji koju on izaziva u meni. Sve je bilo pozitivno, osećao sam se kao da imam novu želju za ovim sportom. Ostalo je istorija. Izgleda da ćemo ponovo ići na novo planinarenje - kazao je tada Đoković.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com/jelenadjokovicndf

Uspon u Francuskoj 2018.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading