TUGUJE "BELI SPORT"! Preminuo legendarni teniser! Osvojio je 13 grend slem trofeja! Zbog jedne stvari je ušao u ISTORIJU!

Autor:

Sport

13.05.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni bivši teniser Oven Dejvidson preminuo je u 79. godini.

TUGUJE "BELI SPORT"! Preminuo legendarni teniser! Osvojio je 13 grend slem trofeja! Zbog jedne stvari je ušao u ISTORIJU!

Foto: www.profimedia.rs

Reč je o teniseru koji se proslavio između 1960. i 1970. godine, kada je osvojio čak 13 Grend slemova u singlu i dublu. Osam puta je podizao pehar u paru sa Bili Džin King.

Daleke 1967. godine osvojio je i kalendarski slem, jer je osvojio sva četiri najveća turnira u miks dublu - Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US open. Tri puta je slavio sa Kingoom, a jednom sa Lesli Turner.

Australijski teniser je ušao u istoriju kao prvi čovek koji je pobedio u jednom meču Open ere, pošto je slavio nad Džonom Kliftonom u 1968. godini.

 

 

Kada je u pitanju singl,  stigao je najviše do osmog mesta na ATP listi i najbolji rezultat mu je polufinale Vimbldona 1966. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading