DELIJE U TRANSU: Crvena zvezda lansira novog Jokića!

Autor: P. Z.

Sport

13.02.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan ima samo 16 godina i mnogi ga već porede sa centrom Denvera.

DELIJE U TRANSU: Crvena zvezda lansira novog Jokića!

Foto: Starsport/Tanjug/AP/Ilustracija

Nikola Jokić i Arena ispunjena delijama

Kup Radivoja Koraća ove godine igraće se u Nišu od srede, 14. februara, do subote, 17. februara, a branilac titule je KK Crvena zvezda.

Međutim, zbog pravila o ograničenju broja stranaca na četiri, trener crveno-belih Janis Sferopulos je morao da precrta četvoricu stranih košarkaša, a izbor je pao na Majka Tobija, Džavontea Smarta, Fredija Gilespija i Treja Tompkinsa.

Uz povredu Nikole Topića, to je crveno-belima ostavilo samo 11 igrača iz prvog tima spremnih da otputuju u Niš da brane "Žućkovu levicu". Prema tome, grčki stručnjak je odlučio da na jug Srbije povede i tri najtalentovanija košarkaša iz omladinskog pogona.

To su Stefan Marjanović, Andrej Lučić i Andrej Kostić.

Od njih trojice, najviše pažnje na sebe skreće 16-godišnji centar Marjanović, koji bi mogao da bude naslednik trenutno najboljeg košarkaša planete Nikole Jokića.

Osim toga što igra na istoj poziciji kao Džoker, mladi Marjanović je rođen u Somboru, baš kao i dvostruki MVP NBA lige i aktuelni MVP finala.

Stefan Marjanović je uoči ove sezone stigao u Crvenu zvezdu iz novosadske Vojvodine, a klub sa Malog Kalemegdana ga je predstavio kao jednog od najtalentovanijih centara Evrope.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Stefan Marjanović

Supertalentovani centar visok je 210 centimetara i predstavlja veliku budućnost srpske košarke i Crvene zvezde. Odlikuje ga izvanredna igra u oba pravca i ogroman potencijal koji tek treba da razvije u nadolazećim godinama.

Izuzetno mi je drago što sam postao član Crvene zvezde predstoji mi izuzetno naporan rad  u narednom periodu, takođe i uložen trud kako bih jednog dana došao do prvog tima Crvene zvezde što mi je cilj. Pre toga puno rada, treninga, utakmica kako bih sa svojim timom stizao do pobeda i titula - rekao je Stefan prošlog leta, odmah nakon potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom.

Takođe, ono što raduje sve navijače kluba sa Malog Kalemegdana je činjenica da Stefan u srcu nosi crveno-bele boje i da dolazi iz zvezdaške porodice, koja je redovna na utakmicama voljenog kluba.

Još jedna stvar koja će ugrejati srce svih delija je ta da će ponovo videti prezime Marjanović na dresu sa brojem 13, što je prethodno bio slučaj kada je u klubu bio tada najbolji centar Evrolige Boban Marjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading