ZVEZDA MERIDIANBET I PARTIZAN NA FAJNAL FORU: MOGUĆE JE - Otkrivamo KO ima BOLJI SASTAV!

Autor:

Sport

15.09.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mundobasket je završen,reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju koja je proslavljena veličanstvenim dočekom.

ZVEZDA MERIDIANBET I PARTIZAN NA FAJNAL FORU: MOGUĆE JE - Otkrivamo KO ima BOLJI SASTAV!

Foto: Starsport

Pažnja košarkaške javnosti u Srbiji seli se na klupsku košarku, a pred nama je jedna od najneizvesnijih i najkvalitetnijih sezona u istoriji.

KK Partizan i KK Crvena zvezda Meridianbet su se ozbiljno pojačali, a i jedan i drugi beogradski tim imaju ambiciju da napadnu minimalno fajnal for Evrolige.

Euforija među navijačima je na vrhuncu, a pred početak takmičarske košarke postoji više debata u javnosti.

Vule Avdalović trener OKK Beograda ekskluzivno za portal Republika.rs izneo je svoje viđenje o sastavima "večitih rivala", a smatra da će i jedni i drugi biti konkurentni u Evroligi.

Republika

Foto: Mega Mozzart

Vule Avdalović

 

Zanimalo nas je šta je najveća snaga jednog, a šta drugog tima.

- Što se Partizana tiče, najbitnije za njih je da su zadržali kostur ekipe. Mnogo je važno što su nove ugovore potpisali Kevin Panter, Zek Ledej i Aleksa Avramović. Ostaje da se vidi kako će Doužer da se prilagodi na košarku u Evropi, ali crno-beli svakako imaju respektabilan sastav koji je spreman da se bori za fajnal for. Što se Crvene zvezde Meridianbet tiče, oni su promenili tim skoro kompletno, ali su doveli fenomenalne igrače koji mogu da im donesu najviši plasman. Za razliku od prošlih sezona, mislim da će ovaj put uspeti. Cilj crveno- belih je takođe fajnal for i mislim da mogu da ga ostvare - rekao je Avdalović

Vule Avdalović je u svojoj igračkoj karijeri igrao na poziciji plejmejkera, a zanimalo nas je kako vidi organizatore igre oba kluba.

- Zvezda Meridianbet je na plejmejkeru dovela Nejpira koji je jedan od najboljih organizatora igre u Evropi što je pokazao posebno pred kraj Evrolige, kada je nosio Armani do niza pobeda. Dos Santos se odlično pokazao na Mundobasketu, a o Milošu Teodosiću ne treba trošiti reči. On je igrač koji je ekstra klasa, a jedino pitanje je hoće li fizički moći da izdrži sve napore. Ako Miloš bude spreman, biće najbolji igrač crveno-belih.

Partizan je doveo Ognjena Jaramaza, a zadržao je i Aleksu Avramovića. Drago mi je da je Aleksa pokazao klasu i da je konačno dobio priznanje koje zaslužuje. Mislim da će u narednoj sezoni dobiti priliku da igra još više i da ga neće pratiti pehovi povreda. Ako gledamo srpske plejmejkere koji su dostupni, Partizan je u poziciji da ima najbolje u svom sastavu. Željko Obradović često igra na taj način da mu klasičan plejmejker nije ni potreban, već tu ulogu može da preuzme čak i Kevin Panter. Svi spoljni igrači u Partizanu mogu da odgovore na izazove na više pozicija - kaže mladi srpski trener.

Avdalović i novi centar Zvezde Meridianbet Marko Simonović sarađivali su u Megi, a za njega ima samo reči hvale.

- Marko Simonović je odličan košarkaš koji pokriva pozicije centra i krilnog centra. On je pre svega odličan čovek i divna osoba. Ubeđen sam da će dobiti šansu koju zaslužuje, a sigurno će je iskoristiti. Nije pokazao sve što zna u NBA ligi, a ovo će biti sezona kada će dokazati svima da je jedan od najboljih centara u Evropi - zaključio je Vule Avdalović.

Partizan i Crvena zvezda Meridianbet će imati po dve podjednake postave, ko će startovati će zavisiti od protivnika, forme i datog trenutka. Ono što može da raduje trenere oba kluba je "širina" rostera i dubina klupe. Sezona je izuzetno duga, a usled velikog napora dešava se i nemali broj povreda.

Beograd ima dva Evroligaša sa najvišim ambicija. Arene će biti pune, a svake nedelje će se slati najlepša slika u svet. Ko će biti bolji zavisi od mnogo faktora. Ono što je sigurno je da su i crveno i crno-beli uradili sve što je u njihovoj moći da naprave konkurentan tim, a na navijačima je da uživaju u vrhunskoj košarci. 

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET

Republika

Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet

KK Crvena zvezda Meridianbet

 

Došli:Šabaz Najpijer, Miloš Teodosić, Jago Mateus,Rokas Giedraitis, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Marko Simonović, Majk Tobi, Džoel Bolomboj.

Uz ove igrače ostali su Nemanja Nedović, Branko Lazić, Stefan Lazarević ,Ognjen Kuzmić i Dalibor Ilić a čini se da je tim koji i dalje predvodi Duško Ivanović formiran.

Otišli: Hasan Martin, Ben Bentil, Džo Holand, Fakundo Kampaco, Luka Vildoza, Nikola Ivanović, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Miroslav Raduljica.

Tim od prethodne sezone je potpuno renoviran, a iako su svi mislili da će se teško nadomestiti odlasci Luke Vildoze i Fakunda Kampaca, čini se da su iz kluba našli prava rešenja, a da su navijači zadovoljni

PARTIZAN

Republika

Foto: Starsport

KK Partizan

 

Došli: Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer

Otišli: Dante Egzum, Matijas Lesor, Janis Papapetru, Jam Madar.

Uz ostanak Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alekse Avramovića, Džejmsa Nanelija i Alena Smailagića Željko Obradović će opet imati ekipu koja će se boriti za sam vrh Evrope i fajnal for koji im je prošle godine izmakao spletom nesrećnih okolnosti. Ne treba zaboraviti da je predsednik crno-belih najavio još jedno pojačanje koje će biti "najveća bomba" prelaznog roka, ali još uvek nije poznato o kome je reč.

PETORKE

ZVEZDA  MERIDIANBET                                   

Starteri
PLEJMEJKER Šabaz Nejpir
BEK Nemanja Nedović
KRILO Adam Hanga
KRILNI CENTAR Dejan Davidovac
CENTAR Majk Tobi

 

Klupa

PLEJMEJKER Jago Santos
BEK Miloš Teodosić
KRILO Rokas Gidraitis
KRILNI CENTAR Nemanja Bjelica
CENTAR Marko Simonović

 

 

 


 

 

 

PARTIZAN

PLEJMEJKER Aleksa Avramović
BEK Kevin Panter
KRILO Mateuš Ponitka
KRILNI CENTAR Zek Ledej
CENTAR Frenk Kaminski

 

PLEJMEJKER Ognjen Jaramaz
BEK Pi Džej Doužer
KRILO Džejms Naneli
KRILNI CENTAR Alen Smailagić
CENTAR Balša Koprivica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
ISTINA

02.10.2023 17:02

SAMO SE ZNA DA PARTIZAN IGRA NAJBOLJU KOSARKU !