SELEKTOR PEŠIĆ ZAGRMEO POSLE IZGUBLJENOG FINALA! "Ja to nisam VIDEO u životu"! Bogdan je igrao BOLESTAN!

Autor:

Sport

10.09.2023

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Mundobasketa od selekcije Nemačke

SELEKTOR PEŠIĆ ZAGRMEO POSLE IZGUBLJENOG FINALA! "Ja to nisam VIDEO u životu"! Bogdan je igrao BOLESTAN!

Foto: Starsport

Nisu uspeli "orlovi" da osvoje najsjajnije odličje i blistave partije na Svetskom prvenstvu krunišu zlatom, na koje cela nacija čeka od Indijanapolisa 2002. godine.

"Panceri" su bili nepremostiva prepreka, pa se četa Svetislava Pešića morala da zadovolji srebrnom medaljom na Mundobasketu.

Nije bilo do priče selektoru Srbije Pešiću po završetku utakmice, ali smogao je snage da čestita Nemcima na uspehu.

- Čestitke timu Nemačke, oni su igrali 40 minuta na visokom nivou, veoma fizikalno. Da kažemo da jedan tim kakav je Nemačka, uspeli su da pobede sve mečeve od početka do kraja. Za nas je situacija takva kako je Aleksa rekao. Imao je problema sa mišićima posle Kanade, medicinski radnici su dali sve od sebe, ali za 48 časova je bilo teško pripremiti Milutinova. Na početku smo izgubili važnog igrača. Bogdanoviću je bilo loše pred meč, nije znao da li će moći da igra. Ja toliko problema nisam video u životu - rekao je Pešić i nastavio u istom tonu:

Foto: Starsport

 

- Ja to moram da kažem, jer je to istina. Svakako, svaka čast Nemcima, igrali su sjajno, srećan sam zbog trenera, igrača, zaslužili su ovu titulu. Ponosan sam na svoje igrače. Ko ne može da bude ponosan na ovaj tim? Kao što je rekao Aleksa - na 35 sekunde do kraja smo imali otvoren šut koji smo promašili. Ovo je finale. Morate da budete u boljem stanju.

Otkrio je da se kapiten Bogdanović osećao bolesno pred meč.

- Kad jedna ekipa ima vođstvo od početka do kraja i igra na visokom nivou moramo da im čestitamo. Bila nam je potrebna bolja rotacija. Naš medicinski tim je uradio sve da oporavi igrače. Izgubili smo Dobrića na početku meča, Bogdanović se osećao bolesno, bilo je pitanje da li uopšte može da igra. - kaže selektor Srbije.

O uspehu, šta je selektor rekao igračima?

- Mislim da smo uradili cilj, da odemo na Olimpijadu. Ako je moguće da uzmemo medalju. Uzeli smo srebrnu. Hajde da napravimo sada još jedan uspeh, da uzmemo zlatnu. Mi smo toliko dugo na putu, od 17. avgusta smo u Kini, pa u Manili zajedno. Spavamo zajedno kao porodica. Ja ih sve volim, naravno, tako smo se nekako našli. Ja verujem njima. Ono što je najvažnije je biti posvećen. Nekada možete da nadoknadite nešto što vam fali. Ne bih ništa objašnjavao, imali smo takve probleme. Da li bismo pobedili da toga nije bilo? Ne mora da znači. Milutinov je na svoj rizik igrao. Izgubili smo Dobrića, jednog od najboljih na prvenstvu. Bez njega je to mnogo drugačije - nastavio je Kari.

Republika

Foto: Starsport

 

Koliko medalja znači posle šest godina bez nje?

- O toj temi sam vrlo često govorio. Obično se kaže da treba pobediti nekoga, pa govoriti. Svoju funkciju, obavezu, ovo je za mene jedan izazov da u ovim godinama nešto vratim srpskog košarci, koja je mene stvorila. Ovo je čudesan rezultat, nismo verovatno svesni koliko je ovo dobar rezultat. Za ove igrače koji su ovde i sve koji su bili tu u kvalifikacijama za SP. Bilo je tu kritika, opravdanih, ali i omalovažavanja i vređanja. Sve smo izdržali da bi se košarka popravila. Ja mislim da ova medalja neće popraviti stanje. Ova medalja znači za naše ljude, za one koji su prevalili toliko kilometara da bi došli ovde. To je jedan fantastičan osećaj, mi smo to osetili. Fantastično je videti toliku podršku običnih ljudi. Ljudi koji su danas zaduženi za košarku u Srbiji, moraju nešto da urade, inače, nećemo moći da se kvalifikujemo za velika takmičenja. To moram da kažem.

Izneo je Pešić kategorično mišljenje da Srbija godinama nema kvalitetnu ligu, po čemu su Nemci daleko u prednosti.

- Mi nemamo ligu. Nama ne postoji liga u Srbiji. Kako da razvijamo košarku bez lige. Pogledajte Nemačku. Sad će reći neko šta ja pričam o Nemcima. Nemačka već 20 godina ima najbolji sistem takmičenja. Nije ni čudo što ovako igraju, što im omladinska selekcija postiže rezultate. Isto i Španija. Ja to moram da kažem. Ako se u najskorije vreme ne desi nešto. Ako se posle SP ne prihvatimo posla, do sledećeg olimpijskog ciklusa, da se uredi posao sa klubovima, da se dogovori sve... Opet će biti ovakav rezultat sada, pa ko zna kada - istakao je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Relja

11.09.2023 14:34

Vaoo srebro pandam zlatu malo li je mi smo drugi na svetu! Malo li je? momci vi ste ekipa snova BRAVO!