SJAJNE VESTI ZA "ORLOVE": Srbija već u ČETVRTFINALU Mundobasketa?!

Autor:

Sport

14.08.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali su sreće izabranici Svetislava Pešića.

SJAJNE VESTI ZA "ORLOVE": Srbija već u ČETVRTFINALU Mundobasketa?!

Foto: Starsport

"Orlovi"

Ostalo je još malo više od deset dana do početka Svetskog prvenstva u košarci, koje se ove godine igra od 25. avgusta do 10. septembra, u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Polako tim Svetislava Pešića dobija svoj oblik, a nakon pripremnih mečeva na Akropolis kupu, dobijamo naznake kako će reprezentacija Srbije izgledati u Aziji.

Ono što je svakako vrlo bitno jeste da je žreb bio izuzetno naklonjen našoj selekciji, pa se plasman u četvrtfinale ne sme dovesti u pitanje.

Naime, sistem takmičenja je takav da imamo osam grupa od po četiri ekipe, od čega će dve proći dalje u narednu fazu prvenstva. Dalje će se preneti bodovi iz duela protiv ekipe koja je takođe prošla dalje.

Zatim sledi ukrštanje sa susednom grupom, u ovom slučaju grupom A, pošto su "orlovi" u A, odigraće se još dva meča, a dve najbolje ekipe iz te novoformirane grupe će proći dalje.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor Srbije

Srbija se nalazi u grupi zajedno sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom, pa bi sve osim sve tri pobede naše ekipe bilo veliko iznenađenje. Imali smo sreću i kada je u pitanju ukrštanje, pošto se u susednoj grupi A nalaze Italija, ali i Dominikanska Republika, Filipini i Angola.

Dakle, objektivno govoreći, Srbija ne bi smela sebi da dozvoli kiks, pošto je od svih rivala dosta jača, sa izuzetkom Italije. Ipak, i pored toga, Srbija bi trebala da izbori mesto u četvrtfinalu.

Na koga ćemo tamo ići, pitanje je. U grupama C i D su SAD, Grčka i Litvanija, a bilo bi izuzetno bitno izbeći Amere u četvrtfinalu, o čemu će verovatno odlučivati duel sa Italijom. Ako se ne budemo među osam najboljih selekcija sastali sa izabranicima Stiva Kera, čini se da Srbija ozbiljno može da gleda i ka polufinalu, pošto ni Grčka, a ni Litvanija, nisu bauk.

Podsetimo, prvi meč na prvenstvu Srbija igra 26. avgusta, a tada će rival "orlovima" biti reprezentacija Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading