MILOJEVIĆ JE SVE TO UTEGAO! BILO BI NEOZBILJNO DA ODBIJEMO VELIKU PONUDU! Terzić o Mijatoviću, pripremama, pojačanjima...

Autor:

Sport

25.01.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Terzić je otvorio dušu.

MILOJEVIĆ JE SVE TO UTEGAO! BILO BI NEOZBILJNO DA ODBIJEMO VELIKU PONUDU! Terzić o Mijatoviću, pripremama, pojačanjima...

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je večeras na TV Arena sport i tom prilikom govorio o brojnim temama koje se tiču kluba.

Terzić je na početku razgovora govorio o saradnji sa Pafosom.

- Videćemo. Postoji obostrana zainteresovanost za saradnju. Naravno, zvezda je na mnogo višem nivou. Ali, s obzirom na bogatstvo Pafosa i ljubav koju imaju prema klubu, sigurno je da se neće zaustaviti na ovim rezultatima. Počinjemo već sa saradnjom.

Prvi čovek crveno-belih zadovoljan je uslovima na Kipru. 

- Meni su ovo 41. zimske pripreme. Prve sam imao u januaru 1983. godine. za svake pripreme svi kažu da nikad nisu radili tako teško. Mislim da ove uslove koje su nam ponudili u Pafosu nismo imali nigde. Ova dva terena sa hibridnom travom su nešto što nemamo ni na Marakani.

Tri utakmice, tri pobede...

- Nama je pet igrača sa reprezentacijama. Van stroja su katai, Ivanić, Rodić, Nedeljković je bio u Aston Vili. To je devet sigurnih standardnih igrača. Sigurno je da će sve izgledati drugačije kada se svi prvotimci vrate. Vraćena je jedna ozbiljnost i disciplina. Vladan Milojević je sve utegao na jedan prepoznatljiv način.

O pripremama i nekompletnom timu.

- Veliki je hendikep kada nemate toliko igrača. Milojević nije imao priliku da mu igra najjači sastav. Ali, svi igrači su dobro radili. Nadam se da će se svi igrači iz reprezentacija vratiti zdravi, jer dolaze iz takmičarskog ritma.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Zvezdan Terzić

O mladim igračima u timu.

- Baš smo zadovoljni sa načim klincima, sa Kneževićem, Šljivićem, Radojevićem, malim Mesijem Maksimovićem. Stvarno su ostavili dobar utisak i adaptirali se na uslove seniorskog fudbala. Od Radojevića najviše očekujemo. Odmah su tu Knežević i Šljivić. Ostali...Zavisi od zdravstvenog biltena, rezultata i mnogih dugih faktora. Sigurno je da će zvezda nastaviti ovim trendom kao što smo imali pet, šest mladih igrača u Ligi šampiona.

O interesima za Jovana Mijatovića.

- Mi često ponavljamo, ne želimo da govorimo u prelaznom roku o stvarima koje nisu realizovane. Za Jovana Mijatovića je najveće interesovanje. Sigurno je da imamo cenu bez koje ga nećemo pustiti. Postoji šansa da ostane do juna.

Da li će Zvezda napraviti zaokret u transfer pijaci i okrenuti se domaćim igračima?

- Nije lako. Mi igrače ne delimo na domaće i strance, već na dobre i loše, na one koji mogu da donesu rezultat i šampionsku titulu. Neophodan je miks i balans. Vezano za prodaju, mi uvek vagamo, razmišljamo, kada je najbolji momenat prodati igrača. Pre svega, zavisi od finansijske situacije kluba, onda i toga, da li će tržište ponuditi veću cenu. Svesni smo da na proleće nećemo imati evropskih utakmica, već samo domaću ligu koja nije atraktivna. Svesni smo da nećemo imati veliku cenu. Evropa kupuje mlade igrače koje oni žele da oblikuju. Pitaju me, zašto ne ostanu igrači ovde 2, 3 godine. Neće. Aston Vila hoće da sama oblikuje mladog igrača. Mi nismo trgovačko preduzeće. Imamo i procenu koji nam je igrač potreban. Mnogo tu faktora ima kada odlučujemo.

O transferu Koste Nedeljkovića u Premijer ligu..

- Tržišna vrednost je ona koju je neko spreman da plati. Svaki igrač vredi tačno onliko koliko je neko spreman da plati. Cena od 9 miliona i 15 odsto narednog transfera je ozbiljna cena za igrača koji igra na poziciji desnog beka. Nama imponuje i to što smo odradili transfer u Premijer ligu. To je pokazatelj da Crvena zvezda ima igrače, ne samo za Top 5, već i za najbolju ligu kakva je Premijerliga.

O plaćanju poreza.

- Od 16.5 miliona mi smo 13 miliona platili porez državi. Vodimo odgovornu politiku u skladu sa zahtevima finansijkog fer pleja. UEFA je u ovom momentu jako rigorozna. Sve više zatežu obaveze. Sve obaveze moramo da ispunimo do 31. marta. Zvezda se strogo pridržava tih kriterijuma.

O Sremčeviću.

- On je interesantan igrać. Rođen 2006. godine, on je maloletan a pokazuje potencijal rasnog strelca i interesantan je Crvenoj zvezdi.

Omri Glazer i interesovanje Betisa i Sevilje.

- Glazer je u ovom trenutku potreban Crvenoj zvezdi. Ostavio je izvanredan utisak i uradićemo sve da ostane. Nama je prioritet osvajanje šampionske titule. Rekao sam da niko ne može da ide iz kluba, ako bi njegov odlazak ugrozio osvajanje titule. Bilo bi neozbiljno sa naše strane, ako dođe neka ozbiljna ponuda, da se Zvezda odrekne tolikog priliva.

Gde vidi Zvezdu na leto i naredne sezone?

- Neka prava mera Zvezde je Liga Evrope. Međutim, druga stvar je što su duplo veći prilivi od Lige šampiona. Zvezda je pokazala da može da igra ravnopravno protiv svih klubova. Spletom nesrećnih okolnosti osvojen je samo bod. Pokazali smo da kao klub rastemo. Zvezda pripada narodu i narod ima želju da Zvezda bude najveća, a najviše je Liga šampiona. Mi nemamo pravo da oduzmemo narodu da na Marakani igraju najbolji klubovi Evrope.

O Partizanu.

- Pratim rezultate. Partizan je i jesenas odigrao mnogo bolje nego što smo očekivali. Sve čestitke Duljaju i igračima - zaključio je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading