NEVEROVATNA TAJNA DUBINA PLAVE RUPE: Lavirint smrti čeka na hrabre ronioce! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

02.05.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plava rupa u Novom Meksiku: Mesto misterije i tragedije

NEVEROVATNA TAJNA DUBINA PLAVE RUPE:  Lavirint smrti čeka na hrabre ronioce! (VIDEO)

Foto: printskrin


Plava rupa u Santa Rosi, Novom Meksiku, decenijama je intrigirala istraživače i avanturiste svojom dubinom od 24 metra i neistraženim lavirintom pećina koje krije na dnu. Iako je bila zatvorena 1976. godine nakon tragedije tokom ronilačke obuke, interesovanje za ovu tajanstvenu rupu nije jenjavalo.

Novi poduhvat: Otvaranje plave rupe

Nakon četiri decenije, fondacija ADM Exploration dobila je dozvolu da otvori prolaz i istraži lavirint plave rupe. 2016. godine, iskusni ronioci Šejn Tompson i Majk Jang hrabro su se uputili u ovu podvodnu pećinu, ne sluteći kakva ih sudbina čeka.


Tragični događaj

Iako je prvobitni plan bio da samo Jang uđe u pećinu dok bi Tompson ostao na ulazu, obojica su se uputila u lavirint. U jednom trenutku, Jang je podigao mulj za sobom, ne znajući da ga Tompson prati. Njih dvojica su se razdvojili, a drama je počela da se odvija. Tompson je, nažalost, pogrešno skrenuo pokušavajući da izađe iz pećine i na kraju se udavio.
Reakcija i spasavanje

Kada je shvatio šta se dogodilo, Jang je pokušao da pomogne svom kolegi, ali nažalost nije uspeo da ga izvuče na površinu. Druga ekipa je morala da interveniše i izvuče Tompsonovo telo iz dubina plave rupe. Ova nova tragedija navela je vlasti da ponovo "zapečate" plavu rupu u Santa Rosi, obeležavajući je kao "zabranjenu zonu".

Plava rupa u Santa Rosi i dalje ostaje misteriozno mesto, svedok tragičnih događaja koji su se odigrali u njenim dubinama, i podseća nas na opasnosti koje vrebaju u neistraženim delovima prirode.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading