CRVENA ZVEZDA U ODABRANOM DRUŠTVU: Superliga Evrope zove crveno-bele!

Autor: M. M.

Sport

16.12.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bombastične vesti iz Španije.

CRVENA ZVEZDA U ODABRANOM DRUŠTVU: Superliga Evrope zove crveno-bele!

Foto: Tanjug

Fudbalski klub Crvena zvezda je sinonim za klupski fudbal, barem u ovom našem delu Evrope. Tome sledoče bombastične vesti koje ovog popodneva stižu iz Španije, a to je da Superliga Evrope planira da u svoje jato pozove i beogradskog velikana!

Informaciju je plasirao prestižni Mundo Deportivo, pa bi crveno-beli u tom slučaju završili u odbranom društvu, gde pripadaju po uspesima, prestižu, armiji navijači...

No, do toga ima nekoliko prepreka. Ali, bitno je da novi, ambiciozni i pre svega ultra-bogati fudbalski projekat prepoznaje srpski klub kao bitan činilac.

Krenimo redom. U četvrtak, 21. decembra, zakazano je poslednje ročište na kojem će Evropski sud pravde doneti konačnu odluku u sporu između evropske Superlige i UEFA. Ukoliko presuda bude u korist Superlige, Evropska kuća fudbala više neće imati pravo da drži monopol u elitnom fudbalu na Starom kontinentu.

Šta to znači?! Pa, u igru ulazi prebogati igrač koji će organizovati takmičenja zatvorenog tipa, što bi se reklo, samo za odabrane. A poslednje informacije glase da vodeći ljudi Superlige planiraju takmičenje sa 60 klubova i kroz više divizija.

- Postoje kontakti sa potencijalnim učesnicima nove Superlige. Tu bi se našli evropski klubovi sa pedigreom, ali koji više nisu u vrhu poput Crvene zvezde, Anderlehta, Fejnorda, PSV i portugalskih klubova. Eventualni pristanak za ulazak u ovaj projekat doneo bi značajnu finansijsku dobit svim klubovima - piše Mundo Deportivo.

Ono što je sigurno, to jest još ranije najavljeno, investitori evropske Superlige uložili bi petnaest milijardi evra instant, dok je vrednost celog projekta iznosila više od sto milijardi evra. Ogroman deo tog novca išao bi učesnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading