MOŽE LI BERN PONOVO DA USREĆI ZVEZDU: Istorija na strani crveno-belih

Autor: Ognjen Janković

Sport

27.11.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas još jedan veoma važan duel između Crvene Zvezde i Jang Bojsa u utorak

MOŽE LI BERN PONOVO DA USREĆI ZVEZDU: Istorija na strani crveno-belih

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas gostuju ekipi Jang Bojsa u Bernu, a ovaj meč će vrlo verovatno biti presudan kada je u pitanju "prezimljavanje" u Evropi, s obzirom da se crveno-beli sastaju sa direktnim rivalom u borbi za treće mesto.

Mnogo je "biti ili ne biti" utakmica Zvezda odigrala tokom prethodnih sezona, a u utorak će na taj konto dodati još jednu - protiv Jang Bojsa u Bernu.

Naravno, ovo nije prvi put da dva tima vode ovako važnu bitku, s obzirom da je Crvena zvezda izlazila kao bolji rival iz dva bitna dvomeča do sad.

Svi se vrlo dobro sećaju onog iz bliske prošlosti, odnosno iz 2019. godine u plej-ofu za plasman u Ligi šampiona, kada su u Bernu Miloš Degenek i Mateo Garsija doneli pozitivan rezultat Zvezdi (2:2) pred revanš meč u Beogradu, posle kog su i izborili plasman u Ligu šampiona drugi put za redom. 

Ovo nije jedini susret sa švajcarskim timom koji zvezdaši pamte po dobrom, pošto je srpski predstavnik i, ne tako davne, 2004. godine eliminisao Jang Bojs iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada je duel u Bernu takođe završen rezultatom 2:2 zahvaljujući dvostrukom strelcu Nikoli Žigiću, a prolaz na Marakani Zvezda nije dovodila u pitanje, pošto je slavila ubedljivo sa 3:0 pogocima Bojana Miladinovića, Milana Dudića i još jednom Žigića. 

Republika

Foto: Starsport

Nikola Žigić iz igračkih dana

 

Činjenica je da su crveno-beli do sada izlazili zadovoljniji iz dvomeča sa Jang Bojsom, a da li će i nakon ovog susreta u Bernu zvezdaši moći da se raduju, ostaje nam da vidimo u utorak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading