SESTRA ZATEKLA JEZIV PRIZOR: "BIO JE SAV ISKASAPLJEN OD GRUDNOG KOŠA, VRATA, RUKU" Završeno suđenje za SVIREPO UBISTVO vlasnika menjačnice u Novom Sadu

Autor:

Hronika

11.05.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izricanje presude ubici vlasnika menjačnice zakazano je za petak.

SESTRA ZATEKLA JEZIV PRIZOR: "BIO JE SAV ISKASAPLJEN OD GRUDNOG KOŠA, VRATA, RUKU" Završeno suđenje za SVIREPO UBISTVO vlasnika menjačnice u Novom Sadu

Foto: facebook/printskrin/instagram/192_rs

U novosadskom Višem sudu juče je završeno suđenje Bojanu Jovičiću (45) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način, kao i iz koristoljublja, ubodima nožem usmrtio Jovana Janićijevića (46), a javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas i punomoćnik oštećene porodice advokat Saša Josifović zatražili su da se okrivljenom izrekne najstroža kazna - doživotni zatvor.

Izricanje presude zakazano je za petak.

Prilikom iznošenja završnih reči, tužilac Jelena Stojaković Mustakas istakla je da je nesumnjivo dokazano da je okrivljeni Bojan Jovičić izvršio krivično delo na način na koji je to opisano u optužnici. Ona je naglasila da je sada pokojni Jovan Janićijević zadobio 11 ubodnih i 26 reznih rana, od kojih je preminuo.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

- Okrivljeni je u svojoj odbrani negirao da je toga dana došao sa namerom da liši života Janićijevića, naveo je da je napadnut i da se branio. Smatram da se ne može u potpunosti pokloniti vera odbrani okrivljenog jer je odbranu izneo tek kada se detaljno upoznao sa dokaznim postupcima - predočila je Stojaković Mustakas.

Uhapšen po međunarodnoj poternici

Podsetimo, Bojan Jovičić se tereti da je 24. januara prošle godine u večernjim časovima u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34, ubio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića, a potom pobegao. Uhapšen je 2. februara 2023. godine na granici Austrije i Nemačke po međunarodnoj poternici Srbije, a 19. marta izručen našoj zemlji i od tada se nalazi u pritvoru.

Sestra pokojnog Jovana Janićijevića Nataša Janković u završnoj reči je istakla da je Bojan Jovičić na svirep i monstruozan način ubio njenog brata.

- Kada sam videla brata bio je sav iskasapljen od grudnog koša, vrata, ruku… Ovo je svirepo ubistvo sa predumišljajem – kazala je vidno potresena sestra naglašavajući da nije tačno da se njen brat bavio zelenaštvom jer je svaki dinar stekao poštenim radom.

Branilac okrivljenog Pavle Anušić naglasio je da sudsko veće, prilikom odlučivanja o kazni, u obzir uzme činjenicu da je njegov branjenik do sada neosuđivan, otac dvoje dece, vedrog duha i da nije konfliktan i agresivan.

- Ovde se nije radilo o planiranom krivičnom delu, već o jednom nesrećnom događaju, o jednoj tragediji - istakao je branilac okrivljenog u završnoj reči i dodao da presuda mora biti doneta na osnovu dokaza.

Okrivljeni Bojan Jovičić je, pridružujući se završnoj reči svog branioca, dodao da je svestan da je ubio čoveka i da niko ne treba tako da završi.

- Ubio sam čoveka i ja sa tim treba da živim. Žao mi je njegove i moje porodice, ali mi je najviše žao mene i mog života. Na kraju hteo bizh da se izvinim njegovoj i mojoj porodici – kazao je Jovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading