SEDELE SU U KRVAVIM KOŠULJAMA ISPRED ŠKOLE: Majka Eme Kobiljski opisala kako su izgledali trenuci ispred "Ribnikara" dok je čekala da sazna gde joj je ćerka!

Autor:

Hronika

11.05.2024

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru.

SEDELE SU U KRVAVIM KOŠULJAMA ISPRED ŠKOLE: Majka Eme Kobiljski opisala kako su izgledali trenuci ispred "Ribnikara" dok je čekala da sazna gde joj je ćerka!

Foto: Printscreen/RTS, Privatna arhiva

Roditelji devojčice Eme, koju je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine ubio školski drug Kosta Kecmanović, u dokumentarcu "Bol" ispričali su kako su izgledali momenti ispred obrazovne ustanove, kada nisu znali gde im je ćerka, kao ni da li je živa ili ubijena.

Neizvesnost, čekanje, bol, ali i jezivi trenuci gde gledaju Emine najbolje drugarice u krvavim košuljama, momenti su koje će pamtiti čitav život.

Nina Kobiljski objasnila je da je čim je čula da je u školi došlo do pucnjave pozvala Emu, ali kako joj se nije javila, otišla je do škole da vidi šta se dešava.

- Ja tako trčeći nailazim na Emine najbolje drugarice koje sede u kolima Hitne pomoći sa krvavim košuljama. I ja tu potpuni šok doživim. Ja kažem, deco, šta se desilo? I oni ne mogu da pričaju. Ja kažem, pa gde je Ema? Ja sad tražim pogled u Emu i oni oni kažu, ne znamo. I ja sada tako trčim, nailazim na Milu (mlađu ćerku), na moje roditelje, vidim da je Mila dobro i tražim dalje, tražim, tražim Emu. U međuvremenu neku decu izvode iz škole i ono čemu se ja nadam jeste da ću ja sačekati Emu i znam koliko se uplašila i moj je jedini zadatak da nju zagrlim i da je utešim. Zovem, ali telefon izbacuje. Pitam njenu drugaricu, a gde si ti? Kaže, pa mi smo kući, mi smo se svi razišli. Svako je otišao svojim kućama - kroz suze je ispričala Nina.

Kako je objasnila, nakon nekog vremena, odlučila je da ode u policijsku stanicu, gde je saznala bolnu istinu.

- Odlazim ispred policijske stanice i tada zapravo prvi put pristajem da se pomerim odatle ispred škole. Ispred mene stoji policijski službenik koji kaže sačekajte da vas prozovu i ja sada čekam šta će da se desi.. Odjednom vidim tatu kog sam videla ispred škole ispostavilo se da je to Ivan, otac od Ane Božović koji se spušta tim stepenicama i plače. Tad nisam znala ko je čovek, ali pitam ga izvinite, ali zašto plačete? Šta su vam rekli? Ja ne znam zašto smo mi došli ovde. I on kaže, onako začuđen me gleda, kako šta su mi rekli? Da je moja ćerka poginula - opisala je Emina majka pa dodala:

- Tada zapravo uspevam da osvestim taj užas i zašto sam ja tu. Tako sam saznala. I sad čekate da vam neko potvrdi i da kaže žao mi je. I kada on kaže žao mi je, vi onda zapravo puštate taj krik koji u vama čuči od 8.45 i više ne čujete ništa. Ništa. I ja tada zovem mamu u tom teškom stanju šoka, Dragana i izgovaram samo tri reči - Ema je poginula.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je osam učenika i radnika obezbeđenja škole, dok je jedna teško ranjena devojčica preminula 12 dana kasnije. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao.

Usmrtio je najpre čuvara, dve devojčice koje su dežurale i jednu koja je bila u hodniku, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (5)

Loading
Kosta

12.05.2024 16:21

Strasno, sve puno krvi, svi krvavi, samo ubica cist ko suza, farmerke, patike, kosulja, ko novo!

Cune

12.05.2024 16:30

@Kosta - Kosts@,ovaj visoki mrsavi sto ga izvode nije Kosta, pa to svako zna ko ga poznaje. Kosta nije ni slican ovome, deblji je od ovoga bar 10 kg

Sasa

12.05.2024 16:39

Jedno mi nije jasno, u 8.42. Kosta je zavrsio i zove policiju, u 8.45.saznaje da je mrtva, pre.toga zove drugarice, one joj kažu mi smo vec kuci!!???? Fali vremena puno, puno

E tupavi

13.05.2024 16:40

Dzaba si citao kada nista nisi razumeo.