RAK-RANA ODBRANA! Defanziva hroničan problem za srpski fudbal

Autor:

Sport

16.10.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agonija "orlova" s odbranom počela u Kataru, Zvezda, Partizan, TSC i Čuka bušni na evrosceni

RAK-RANA ODBRANA! Defanziva hroničan problem za srpski fudbal

Foto: FSS

Ko nas je kleo, nije dangubio... Fudbalska reprezentacija Srbije (ne)zasluženo je poražena od Mađarske - 2:1 (2:1) u sedmom kolu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i zakomplikovala sebi put ka Nemačkoj dogodine. Uzroci neuspeha su mnogobrojni, međutim, deluje da je igra u odbrani - najočigledniji.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaler Zvezde In Bom Hvang

 

U stvari, defanziva nije rak-raka samo seniorske reprezentacije. S njom kubure i mlađe selekcije, najveći srpski klubovi - Crvena zvezda i Partizan. I to hronično! Mađarima svaka čast, pobedili su dvaput u samo mesec dana, ali je simptomatično da je gotovo svaki njihov napad na Puškaš areni bio je opasnost po gol Vanje Milinkovića-Savića. U Beogradu su svoje šanse iskoristili i zatvorili se.


Cilj ne bira sredstva, problem je u nama. Nevolje zapravo nisu od juče, postale su kristalno jasne još na Mundijalu u Kataru, kada je selekcija Kameruna amaterskim greškama naših štopera uspela da dođe do boda i odalji nas od nokaut faze. Švajcarci su, nažalost, postali fudbalski bauk za "orlove", uz pomenute Mađare. A mrežu nismo uspeli da sačuvamo ni protiv Litvanaca, Bugara, Jordana...
Šta tek reći za mladu reprezentaciju Srbije, koja je nedavno primila sramotnih devet golova u kvalifikacijama za EP protiv Engleske. Da, Gordi Albion jeste prvak Evrope u tom uzrastu, da, ima nekolicinu premijerligaških igrača, ali što je mnogo, mnogo je.
Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Čukaričkog

 


U takvo sivilo uklopili su se i predstavnici Srbije u klupskom fudbalu. Kao kod reprezentacije, napadački potencijal je više nego solidan, ali... Rupe u odbrani crveno-belih takođe uzrokuju zabrinutost. Radnički 1923 čak triput je matirao Glazera u Superligi, a sličan pristup protiv Jang bojsa koštao ih je premijernog trijumfa u Ligi šampiona. Čukarički, Voždovac, pa i Novi Pazar, takođe su nabildovali samopouzdanje na mečevima sa šestostrukim šampionom. Epilog je nedavno upozorenje uprave kluba Baraku Baharu da poradi na tome.

Partizan pristojno igra od starta nove sezone u domaćoj ligi. Vezali su osam uzastopnih pobeda nakon početnog remija sa TSC. Ipak, evropski izleti ogolili su sve njihove mane. Danski Nordsjeland spakovao je crno-belima šest golova na dva meča, Sabah iz Azerbejdžana dva, a nisu reprezentativni bili ni protiv IMT, Radnika, Radničkog uprkos pobedama. TSC je u dosadašnjem toku evropskog putešestvija primio čak 12 golova na četiri utakmice, dok je Čukarički 11 puta vadio loptu iz mreže. Ostalo je još četiri kola. Neka nam je bog u pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading