KRCATA MARAKANA I ATMOSFERA ZA PAMĆENJE: Ovo je bio najgledaniji večiti derbi! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.04.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularno.

KRCATA MARAKANA I ATMOSFERA ZA PAMĆENJE: Ovo je bio najgledaniji večiti derbi! (VIDEO)

Foto: YouTube/Screenshot

Crvena zvezda-Partizan

Večeras od 19 časova cela Srbija staje, jer se igra utakmica koja ćitavu državu razdvaja na dva dela tj  dve boje. Poprište događanja biće Topčidersko brdo i stadion Rajko Mitić gde će Crvena zvezda i Partizan odigrati 174. večiti derbi u okviru polufinala Kupa Srbije Za mnoge je ovo praznik fudbala i uvek se sa velikom željom iščekuje ovaj susret.

Mnogi su sveodci da je okršaj ova dva legendarna kluba imao žestoke obračune. Uvek je ova utakmica privlačila veliku pažnju, a najveću sada već davne 1976. godine, kada se odigrao 59. večiti derbi na Marakani. Tada je bilo čak 100.000 gledalaca, od čega 90.150 sa kupljenim kartama.

Takođe je ostvaren i rekordni prihod od 475.723.000 starih dinara. Nekoliko časova pre početka derbija nije se mogla kupiti nijedna ulaznica za sedenje, a preprodavci su za kartu tražili i 250 dinara. Ko zna koliko bi ulaznica bilo prodato da zbog bezbednosti nije obustavljena prodaja preostalih karata, kada je izračunato da je cifra prešla brojku od 90.000.

U toj utakmici Zvezda je  trijumfovala rezultatom 1:0. Takođe, Vladimir Dišljenković čuvar mreže ‘crveno-belih’ ostaće upamćen kao jedini golman koji je odigrao pet utakmica večitog derbija, a da nije primio gol. Zaista impresivno.

Podsetimo, prošli večiti derbi u prvenstvu koji je se odigrao u subotu pripao je timu iz Ljutice Bogdana rezultatom 3:2. Sada će izabranici Igora Duljaja sigurno ući u ovaj susret sa velikom motivacijom. Eventualno osvajanje najmasovnijeg takmičenja u zemlju bilo spas sezone, dok sa druge strane četa Vladana Milojevića juri četvrtu duplu krunu u nizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading