VELIKI GUBITAK ZA FILMSKU INDUSTRIJU! Preminuo "kralj B filmova"

Autor:

Zabava

12.05.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni producent i reditelj preminuo u 98. godini!

VELIKI GUBITAK ZA FILMSKU INDUSTRIJU! Preminuo "kralj B filmova"

Foto: Credit: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Američka filmska industrija doživela je veliki gubitak sa vestima o smrti Rodžera Kormana, čuvenog producenta, reditelja, scenariste i glumca. Korman, često nazivan "kraljem filmova B klase", preminuo je u svojoj kući u Santa Monici, Kalifornija, u 98. godini života. Njegovo nasleđe u filmskom svetu je neizbrisivo, a mnogi će ga pamtiti po njegovom neumornom radu i uticaju na filmsku umetnost.

Najpoznatije ostvarenje: "Mala prodavnica strave"

Jedno od najpoznatijih ostvarenja Rodžera Kormana svakako je film "Mala prodavnica strave" iz 1960. godine. Ono što čini ovaj film posebnim jeste činjenica da je snimljen za svega 2 dana, sa neverovatno skromnim budžetom od 30.000 dolara. Ovaj podvig je postao simbol Kormanovog talenta za efikasno stvaranje filmova sa ograničenim resursima, što je kasnije postao prepoznatljiv deo njegovog stvaralaštva.

Republika

Foto: Credit: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Rodžer Korman

Otkriće slavnih glumaca

Rodžer Korman je takođe poznat po tome što je otkrio brojne slavne glumce, među kojima su se našli imena poput Roberta De Nira, Džeka Nikolsona i Martina Skorsezea. Njegov talenat za prepoznavanje budućih filmskih zvezda bio je neosporno impresivan, a njegov doprinos razvoju njihovih karijera je nemerljiv.

Saradnja sa velikim režiserima

Njegova saradnja sa svetski priznatim režiserima, poput Džejmsa Kamerona i Fransisa Kopole, dodatno je naglasila Kormanovu ulogu u filmskoj industriji. Njegov uticaj se proteže kroz generacije filmskih stvaralaca, a njegova dela i dalje inspirišu brojne filmske umetnike širom sveta.

Počasni Oskar za doprinos filmu

Godine 2009, Rodžeru Kormanu je dodeljen počasni Oskar za njegov izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Ova prestižna nagrada predstavlja priznanje njegovom neizmernom uticaju na filmsku industriju i kulturu, i ostaje kao trajni simbol njegovog nasleđa.

Rodžer Korman će zauvek ostati upamćen kao jedan od najuticajnijih filmskih stvaralaca, čiji je rad ostavio neizbrisiv trag u svetu filma. Njegova dela će i dalje biti izvor inspiracije i divljenja za buduće generacije filmskih umetnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading