BIĆE GUSTO U BUDIMPEŠTI: Ovo su šanse Srbije protiv Mađarske na putu ka EP

Autor:

Sport

10.10.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kladionice dale tek blagu prednost jednoj reprezentaciji.

BIĆE GUSTO U BUDIMPEŠTI: Ovo su šanse Srbije protiv Mađarske na putu ka EP

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije gostovaće Mađarskoj u subotu u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Ako je suditi na osnovu prognoza kladionica u Budimpešti se očekuje pakleno neizvesan meč.

"Orlovi" i naši severni susedi u duel ulaze izjednačeni sa po deset bodova u G grupi, a osim nas samo je još Crna Gora sa osam bodova u igri za odlazak na EVRO 2024. Mađari su slavili usred Beograda sa 2:1 pa im je zato data prednost, ali samo mala. Naime, kvota na domaćina iznosi 2,60, a na izabranike Dragana Stojkovića Piksija 2,80. Najveća kvota 3,35, odnosno najmanja verovatnoća, daje se na nerešen ishod.

S druge strane, Srbija je favorit, opet po prognozama bukmejkera, protiv Crne Gore. Kvota na nas je 1,44, dok je na goste 7,5 i na remi 4,33.

Podsetimo, povratnik u reprezentaciju Mijat Gaćinović je veoma optimističan po pitanju ishoda ova dva meča.

Foto: fss.rs

 

- Crnu Goru smo pobedili u oba meča, sa Mađarima imali mnogo više problema. Jasno je da nas očekuju dva velika izazova. Mađarska je i pre mesec dana u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana i dobro vođena reprezentacija. U njihovoj igri nema padova, svi na terenu pružaju maksimum svojih kapaciteta, teško primaju golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi u drugom poluvremenu i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš, dobra igra i pobeda u Budimpešti mogu da budu prava uvertira za spektakl na stadionu "Rajko Mitić" u duelu sa Crnom Gorom. Kada je reč o južnim susedima, tu već nema nikakvih tajni. Dobro se poznajemo, oni će biti jako motivisani, a naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo direktan plasman na Evropsko prvenstvo - rekao je Gaćinović.

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading