POBEDIĆEMO KAO NOVAK, IVANA, ODBOJKAŠICE, KOŠARKAŠI: Piksi želi tri boda protiv Mađarske

Autor:

Sport

06.09.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radujemo se uspesima svih naših sportista širom sveta, sada red dolazi na fudbalere da nastavimo njihov niz, rekao je selektor Srbije pred duel sa Mađarskom.

POBEDIĆEMO KAO NOVAK, IVANA, ODBOJKAŠICE, KOŠARKAŠI: Piksi želi tri boda protiv Mađarske

Foto: Tanjug

Fudbaleri Srbije nastavljaju kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, a prva napredna prepreka izabranicima Dragana Stojkovića Piksija biće sutra (20.45) reprezentacija Mađarske. Selektor je među "olrove" pozvao oprobane snage uveren da će upisati tri boda, kao i tri dana kasnije na gostovanju Litvaniji.

- Što se tiče pripreme utakmice, vrlo sam zadovoljan šta sam video. Izuzetna motivisanost i raspoloženje i to mi mnogo znači. Svi su došli sa osmehom i najviše me raduje da nema više povređenih, pored onih za koje smo to već rekli - rekao je na početku izlaganja Piksi, pa nastavio odmah o meču sa Mađarskom:

 

 

- Treneri obično kažu da je utakmica veoma važna, izazovna... Znamo važnost utakmice i kako će Mađarska igrati, to ne znam, to ćete morati da pitate Marka Rosija, ali znam kako će Srbija igrati. Trudiću se da pripremim naš tim najbolje što je moguće za sledeći izazov. Mi imamo poštovanje za njih, enorman napredak u igri i rezultatima prethodnih godina, što je dobro za njih.

Međutim, Piksi je odmah spustio loptu i naglasio da ova utakmica nije sudbonosna, jer ima još puno dao se kgra do kraja kvalifikacija.

Da je ovo ključna utakmica nije, ali je važna. Tek treba da se igra, ima još 15 bodova. Ako ste nas već proglasili favorite sa Mađarskom, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću i ovo je jako važna utakmica za nas koja može mnogo da donese.

 

 

Osim Piksija, na konferenciji za novinare bio je i kapiten Dušan Tadić. Osvrnuo se Duća na činjenicu da mu nedostaju još dva nastupa do jubilarnog 100. u dresu Srbije, ali su za Stojkovića to samo brojke i statistika.

- Tadić ne treba da se bavi brojevima, to je za druge. Važno je da svakim mečom ulazi sa istim žarom, bez obzira koliko ima nastupa za reprezentaciju. To je definitivno statistika koja može da imponuje njemu i njegovoj porodici, što je potvrda kvaliteta i njegovih majstorija i svega što je pokazao. Trpeti nekoga sto puta u istom dresu nije lako, a on je to zaslužio. Pre bi on trebalo nama da plati nego mi njemu jer ga trpimo toliko dugo. Šalim se stvarno, ostaje nešto iza tebe i može da bude ponosan što će vrlo brzo sto puta obući nacionalni dres. Ja sam imao priliku da dobijam poklone povodom jubileja, u svakom slučaju je to lep gest. Šta smo dobijali u Japanu? Dres u ramu, još negde stoji u zidu. Tako da pretpostavljam da će i Tadić imati takvu privilegiju. Ne verujem da će da dobije ček ili da mu otvara račun za to, nema potrebe za tim - kazao je Piksi.

Osvrnuo se selektor i na činjenicu da će njegovi fudbaleri imati priliku da nastave dobar niz rezultata srpskih sportista proteklih nedelja. Tu je spomenuo zlato Ivane Vulete na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, srebrno odbojkašica za Evropskom prvenstvu, dominaciju Novaka Đokovića na US openu, ali i uspeh košarkaša Srbije koji će sutra igrati u polufinalu Mundobasketa.

Naravno da se svi radujemo uspesima svih naših sportista širom sveta, tako da želim da čestitam Pešiću jer je ogroman rezultat biti u polufinalu Svetskog prvenstva. Čestitam na tome. Čestitam i našim odbojkašicama koje su pokazale visok stepen kvaliteta, to srebro je za mene zlato, učinile su nas ponosnima. Naravno na red dolazi i fudbal nego da nastavimo njihov niz i očekujem da budemo i mi na tom nivou. A i Novak sa druge strane, on je naš nacionalni heroj, navijamo i gledamo, nekada se nerviramo, ali uglavnom imamo razloga da se radujemo i verujem da će do kraja uraditi ono što mi želimo. I naša kraljica Vuleta, kapa dole, svaka čast - naglasio je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Glodalica

07.09.2023 01:29

Jado jadni nemas odbranu ni vezni red. Tim ti je katastrofa .