SRBIJA OSLABLJENA IDE NA MAĐARSKU I LITVANIJU! Selektor OTKRIO na koga ne RAČUNA! Evo šta je Piksiju NAJBITNIJE!

Autor:

Sport

04.09.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije u septembarskim kvalifikacijama juri maksimalnih šest bodova.

SRBIJA OSLABLJENA IDE NA MAĐARSKU I LITVANIJU! Selektor OTKRIO na koga ne RAČUNA! Evo šta je Piksiju NAJBITNIJE!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Srbija će pokušati da protiv Mađarske u četvrtak (7. septembar, 20.45) na stadionu "Rajko Mitić" pobedom vrati izgubljenu lidersku poziciju i napravi značajan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

- Još 15 bodova je u igri i svaka utakmica je važna. Svaki duel predstavlja šansu za približavanje cilju i potrebno je iskoristiti je. Septembar je važan, ali i oktobar. Pokušaćemo da ostvarimo cilj i plasiramo se na Evropsko prvenstvo, što pre - rekao je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi i dodao:

- Bodovnim saldom i pozicijom možemo da budemo zadovoljni, iako uvek može više. Moglo je da bude i bolje i gore. Drago mi je što ćemo imati u konkurenciji važne, neophodne igrače za našu igru. Nadam se da ćemo igrati bolje i da ćemo ostvariti cilj. Neće biti lako, ali moramo da verujemo. U fudbalu je važno da se koncentrišete i usmerite misli na prvi izazov ispred vas. Unapred upisani bodovi su navijačka stvar, ali ljudi koji nose odgovornost gledaju drugačije. Ne razmišljamo o Litvaniji već samo o Mađarskoj. O Litvaniji ćemo razgovarati kada prođe predstojeća utakmica.

Republika

Foto: FSS

 

Susret na stadionu Rajko Mitić zakazan za četvrtak od 20.45 časova Srbija će dočekati uz zabranu prisustva publike, ali će podršku našim fudbalerima pružiti mališani do 14 godina.

- Svaka kazna, ma kakva ona bila, predstavlja tužan događaj. Kada su u pitanju domaći i gostujući teren, smatram da to više nije toliko bitno. Žao mi je što protiv važnog i dobrog protivnika neće biti publike, ali će biti dece, kao što je to bio slučaj protiv Švedske u Ligi nacija. Ne bih voleo da budemo kažnjavani u budućnosti, voleo bih da se to promeni. Ukoliko je nešto zabranjeno moramo da to poštujemo. Mi, stručni štab, igrači i rukovodstvo, se trudimo da pokažemo fer-plej i da apelujemo na neke stvari.

Srbija, kao i Mađarska, ima sedam bodova posle tri kola te će pobeda u utakmici koja sledi vrdeti i više od tri boda.

- Mađarska ima veoma kvalitetnog trenera i ekipa su koju veoma poštujemo, pre svega zbog rezultata poslednjih godina. Imaju igrače vrhunske klase i duel sa njima je derbi naše grupe, saglasan sam i prihvatam to razmišljanje. Analiziraćemo utakmicu, već smo je i analizirali, ali moramo da budemo fokusirani na našu igru. Ne verujem da će se mnogo promeniti u odnosu na prijateljsku utakmicu odigranu protiv Mađarske, uprkos činjenici da nije takmičarska. Rival će sigurno biti potpuno spreman i motivisan, ali isto važi i za nas. Ne verujem da će Mađari menjati koncept, igraju po prepoznatljivom sistemu.

Od početka kvalifikacija za EP, "orlovi" su pobedili Litvaniju i Crnu Goru, da bi pre tri meseca remizirali protiv Bugarske (1:1), čime su prepustili lidersku poziciju Mađarskoj.

Srbija je u Sofiji izbegla poraz u samom finišu, pa selektor veruje da će se ekipa vratiti u pobednički ritam, naročito zbog povratka Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića u tim.

Raduje me da se u ovom periodu igrači nalaze u takmičarskoj formi i spremni su u izazove koji slede. Bio sam zabrinut uoči prethodnih utakmca jer nisam znao kako će igrači delovati. Uz to, Vlahović i Mitrović su bili povređeni i moali smo da tražimo rešenja. Protiv Bugarske je statistika bila na našoj strani, ali to može da zvara jer smo se izvukli u poslednjem trenutku. Rekao sam i tada, da smo dobro prošli što se tiče rezultata. Videli smo da su tada se događali iznenađujući rezultati i da su favoriti gubili. Igrači su se vraćali u trening posle kraja obaveza u klubovima i teško je bilo uspostaviti formu. Na kraju je 1:1 bio dobar rezultat za nas. Moramo ipak da pokažemo lice iz kvalicikacija za Katar. Gledamo tabelu, ona nam je najvažnija. Pre sam za rezultat nego za lepotu, iako fudbal ume da bude lepa igra. Fudbal je najlepša igra, ali kada ga igraju majstori, a ne dunsteri.

Foto: Starsport

 

Nisu zaobiđeni ni problema koji vladaju u defanzivnoj liniji.

- Ne mogu da govorim individualno, ali da moramo defanzivno bolje da igramo - moramo. Tražimo rešenje. Ipak, ne treba kritikovati samo odbranu jer ozbiljan tim mora da zna da igra u oba pravca. Kada primite gol, ne možete reći samo da je golman kriv jer je prethodilo nešto toj egzekuciji. Nadam se da ćemo naći rešenje u defanzivi, a i igrači iz veznog reda i napada će morati da učestvuju u branjenju gola.

Povrede su bolna tema kod srpskog selektora, poslednji su zbog istih morali da otkažu Marko Grujić i Filip Đuričić. Tu se spisak ne završava...

Lazović ima povredu zadnje lože, Lukić povredu aduktora, kao i Terzić, Mašoviću je slomljen nos, Ratkov je povredio butni mišić, Gaćinović trbušni zid... Grujić je povredio gluteus, a Filip Đuričić je jutros imao magnetnu rezonancu i zbog povrede zadnje lože ga očekuje oko 10-15 dana pauze - rekao je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading