TRENUTAK KOJI ĆE VEČNO PAMTITI! Ovaj gol je NAJDRAŽI u karijeri Aleksandra Mitrovića! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.09.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napadač je pre tačno deceniju upisao prvenac u nacionalnom timu.

TRENUTAK KOJI ĆE VEČNO PAMTITI! Ovaj gol je NAJDRAŽI u karijeri Aleksandra Mitrovića! (VIDEO)

Foto: Starsport

Darko Lazović i Aleksandar Mitrović

Prošlo je tačno deset godina, kada je tog 6. septembra 2013. godine postigao svoj prvi gol u dresu fudbalske reprezentacije Srbije.

Posle toga može samo da se konstatuje – jedan je Aleksandar Mitrović! Od tog meča protiv Hrvatske i izjednačujućeg pogotka za konačnih 1:1, "Mitrogol" je postao najbolji strelac u istoriji državnog tima!

Sa trenutno 52 postignuta gola napadač "orlova" i saudijskog Al Ahlija je dao ogroman doprinos rezultatima srpskog fudbalskog tima, plasmanu na najveća takmičenja, sjajnim rezultatima u UEFA Ligi nacija, najmlađem reprezentativnom takmičenju pod okriljem Evropske kuće fudbala, u kome je i najbolji strelac, kada se radi o poslednjem ciklusu.

Sada je pred Mitrovićev novi izazov zvani Mađarska, na stadionu "Rajko Mitić" (četvrtak, 20.45) u kome će izabranici Dragana Stojkovića Piksija, kao i tri dana kasnije u Litvaniji pokušati da novim golovima odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo, koje naši navijači čekaju 24 godine, još od šampionata Starog kontinenta 2000.

Ostaje nam samo da Aleksandru poželimo dobro zdravlje i još mnogo radosti u dresu Srbije, koja trenutno deli prvo mesto u B grupi upravo s narednim rivalom.

Severne komšije, iz tri kola, imaju kao i "orlovi" sedam bodova, Crnogorci su treći s četiri, a Litvanci poslednji i imaju bod. Bugarska je odigrala jedan meč više od  svih i sakupila svega dva poena, te se nalazi na pretposlednjoj poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading