OKRENUĆE NOVAK, ON JE PROTIV CELOG SVETA: Umesto takvog razmišljanja, Đoković je najlošiji u poslednjih 15 godina

Autor:

Sport

16.05.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada veliki rival poslao moćnu poruku o Noletovoj igri.

OKRENUĆE NOVAK, ON JE PROTIV CELOG SVETA: Umesto takvog razmišljanja, Đoković je najlošiji u poslednjih 15 godina

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković igra sezonu za zaborav. Rana eliminacija sa mastersa u Rimu, posle propuštenog Madrida i jednako blede partije u Monte Karlu, samo su potvrda onoga što smo znali i pre sezone na šljaci - Nole igra jednu od najgorih sezona u svojoj karijeri.

Iako je još uvek najbolji teniser na svetu, to što nije osvojio trofej u 2024. je ozbiljna opomena da sa njim nešto nije u redu. I to ne samo jer nema trofej ove godine, već zato što ne igra na svom prepoznatljivom nivou. Zbog toga su brojni njegovi prijatelji i nekadašnji treneri zabrinuti, a jedan od onih koji brinu je i proslavljeni američki teniser Endi Rodik. Iako je često kritikova Novaka, Amerikanac je sada i te kako zabrinut za našeg asa.

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik

- Zabrinutiji sam zbog njegove igre, možda nikada nije bilo tako u ovih 15 godina. Imajući to na umu, možda mu je potrebno da mnogo nas kaže, da ga podseti na mentalitet "ja protiv sveta" koji je usavršio tokom kaijere. Koliko dugo ćemo pričati, "ma okrenuće on sve to?" Ja to pričam cele godine - rekao je Endi, pa nastavio:

- Ovo mi je nekako čudno, stvarno sam očekivao da će pojačati. Gledate na Rolan Garos, Vimbldon, dao je prioritet Olimpijskim igrama, imate osećaj kao da taj preokret stiže. Ali ovo nije bilo tako nešto.

Imajući u vidu šta je rekao Amerikanac, jasno je da čak i oni koji ne veruju u Novaka imaju uverenje da bi on mogao da se vrati na stare staze uspeha. Samo je potrebno da negde pronađe bar delić svoje maestrane igre, ali je pitanje da li će to uraditi na vreme, pre predstojećih Rolan Garosa i Vimbldona, odnosno pohoda na zlato na OI u Parizu. Pritom brani veliki broj bodova i teško da će zadržati prvo mesto ako nešto radikalno ne promeni u svojoj igri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading