KARAMELE SE POVAMPIRILE! Puče "PETARDA"! I, to u mreži NAJVEĆEG IZNENAĐENJA Premijer lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.05.2023

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Evertona deklasirali su u gostima Brajton rezultatom 5:1 (3:0) u 35. kolu Premijer lige i načinili ogroman korak ka opstanku.

KARAMELE SE POVAMPIRILE! Puče "PETARDA"! I, to u mreži NAJVEĆEG IZNENAĐENJA Premijer lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Malo ko je očekivao da će ekipa koja se bori za Evropu odigrati najslabiju utakmicu protiv kluba kome gori pod nogama za opstanak u Premijer ligi.

Kada je bilo najpotrebnije, izabranici Šona Dajša pružili su najbolje izdanje od početka sezone i Brajton demolirali sa pet lopti u mreži!

Goleadu i propast domaćih, najavio je Abdulaje Dukure već posle samo 60 sekundi od prvog sudijskog zvižduka, da bi isti igrač u 29. minutu duplirao prednost "karamela".

Foto: Tanjug

 

Agoniju Brajtona produbio je Štile autogolom šest minuta kasnije, kada je nespretno savladao svog golmana i izazvao euforiju kod gostujućih navijača.

Nastavak je doneo još bolju igru "galebova", koje je do četvrtog gola odveo Meknil u 76. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Ali Mek Alister postigao utešni pogodak za domaćina i smanjio na 1:4.

Konačan rezultat u dubokoj sudijskoj nadoknadi postavio je Meknil, svojim drugim golom u ovom meču.

Republika

Foto: Tanjug

 

Everton je pobedom pobegao iz zone ispadanja i sada ima 32 poena. "Karamele" su sada na bod više od Lidsa, Jorkširci su prvi ispod crte.

U preostalim mečevima, četa Šona Dajša odmeriće snagu sa Mančester sitijem na "Gudisonu", posle toga gostuje Vulverhemptonu i u poslednjem kolu dočekuje Bornmut.

Premijer liga, 35. kolo: Bornmut - Čelsi 1:3 (1:1), Mančester Siti - Lids 2:1 (2:0), Totenhem - Kristal Palas 1:0 (1:0), Vulverhempton - Aston Vila 1:0 (1:0), Liverpul - Brentford 1:0 (1:0), Njukasl - Arsenal 0:2 (0:1)Vest Hem - Mančester junajted 1:0 (1:0), Fulam - Lester 5:3 (3:0), Brajton - Everton 1:5 (0:3), Notingem Forest - Sautempton (u toku).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading