VLAHOVIĆ EKSPRES IPAK NIJE PRVI: Majstorija LEGENDARNOG asa je NAJBRŽI gol Srbina u Ligi šampiona! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.02.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska Evropa poklonila se Dušanu Vlahoviću (22) i njegovom golu posle 32 sekunde meča s Viljarealom (1:1). Ali mladi napadač nije najbrži srpski strelac u mečevima Lige šampiona, već je to Dejan Stanković.

VLAHOVIĆ EKSPRES IPAK NIJE PRVI: Majstorija LEGENDARNOG asa je NAJBRŽI gol Srbina u Ligi šampiona! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Napadač Juventusa Dušan Vlahović nakon meča sa Viljarealom

Legenda Intera postigala je spektakularan pogodak u porazu (2:5) od Šalkea 5. aprila 2011, kada je nakon 25 sekundi, s pola terena, lobovao čuvenog golmana Manuela Nojera. Dekijeva majstorija pak na listi najbržih golova u istoriji elitnog takmičenja nije ni među prvih deset, a neprikosnoven u tom parametru je Roj Makaj iz minhenskog Bajerna, kome je za gol Real Madridu 7. marta 2007. bilo potrebno 10 sekundi. Slede napadač Valensije Žonas, koji je zatresao mrežu posle malo manje od 11 sekundi duela s Bajerom, a zatim Žilberto Silva iz Arsenala na trećem mestu u duelu sa PSV (20 sekundi). U vrhu liste je i Alesandro del Pjero iz Juventusa buduću da mu je za pogodak Mančester junajtedu na Old Trafordu bilo potrebno 20 sekundi i 12 stotinki, dok listu top pet najbržih golova zaključuje Milanov vezista Klarens Sedorf i njegova golčina Šalkeu u 21. sekundi.

Abidal nije upario Vlahovića i Mesija

Barselona je u avgustu 2020. propustila veliku priliku da dovede Vlahovića na pozajmicu, a zatim i otkupi njegov ugovor za tričavih 18 miliona evra. Naime, tadašnji sportski direktor Erik Abidal procenio je da Dušan nije kalibar za "blaugranu" i propustio je da ga upari s Lionelom Mesijem, piše španska Marka.

Bilo kako bilo, Dušan je u Španiji ispisao istoriju evropskog fudbala, postavši najbrži strelac na debiju u Ligi šampiona, ispred dosadašnjeg rekordera Melera iz Dortmunda (37. sekundi, 1995). Uprkos Vlahovićevoj briljantoj partiji, "stara dama" je u valensijskoj regiji ostala bez pobede pošto je u 65. minutu do tada besprekorna odbrana zaboravila na Pareha, koji je postavio konačan rezultat.

- Moramo da potražimo više kontinuiteta u igri. Ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Gledamo ka sledećem meču i pobedi bez obzira na to ko nam je protivnik. Treba gledati unapred, čvrsto stojim na zemlji. Proslava nije bila odgovor nikakvim kritičarima, već gest ka jednom članu moje porodice. To je sve - istakao je Vlahović.

Italija u transu: Dušane, munjo!

Svetski mediji puni su hvalospeva za račun srpskog napadača. Naročito mediji u Italiji. Dušan dominira na naslovnoj strani najtiražnijeg sportskog medija na Čizmi Gazeta delo sport, sa naslovom "Ljubav je rođena", dok torinski Tutosport i Korijere delo sport, takođe na naslovnim stranama, Vlahovića nazivaju Munja.

NAJBRŽI GOLOVI U LIGI ŠAMPIONA

1. Makaj (Bajern)  10.12

2. Žonas (Valensija)  10.96

3. Silva (Arsenal)  20.07

4. Del Pjero (Juventus)  20.12

5. Sedorf (Milan)  21.06

...

Stanković (Inter)  25.54

Vlahović (Juventus)  32

* Fudbaler, klub, sekundi

MUKE RAULA ALBIOLA

 

I posle gola Vlahović je nastavio da teroriše odbranu Viljareala, naročito prekaljenog štopera Raula Albiola (36), koji je bio zadužen za njegovu markaciju. Nemoćni bivši defanzivac Reala nije štedeo srpskog napadača i njih dvojica su imala nekoliko žestokih duela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading