MAJU BEROVIĆ PREVARILI BUBA I JALA ZA 30.000 EVRA: Reperi podvalili pevačici tuđe pesme!

Autor:

Zabava

09.03.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dve pesme Maje Berović uklonjene su sa "YouTube" kanala kada je producentskoj kući "Imperija" koja je u vlasništu Amara Hodžića i Jasmina Fazlića, odnosno Bube i Jale, stigla tužba za krađu autorskih prava.

Foto: instagram.com/mayaberovicofficial
Maja Berović prevarena od strane Bube i Jale

Sporne su tri pesme Maje Berović, reč je o numerama "Balmain", objavljenoj 2017. na albumu "Viktorijina tajna", i "Sama" i "Vip", koje su nastale 2018, na CD "Sedam" za koje je pevačica platila 30.000 evra.

Pevačica je iskeširala novac misleći da su oni autori kompozicija i i tekstova, ali izgleda da nije tako. Jutjubu su stigle tužbe za krađu autorskih prava za pomenute tri pesme od autora iz inostranstva, koji tvrde da su u tim numerama iskorišćene njihove melodije, koje su na toj platformi objavljene znatno ranije.

Foto: instagram.com/mayaberovicofficial
Dala im brdo para, a oni je prevarili... Maja, Jala i Buba

Prema pravilima Jutjuba, kad se desi takva situacija da neko tvrdi da je pokraden, odmah se uklanjaju sporne objave (video-snimci, audio-zapisi i slično), sve dok se ne okonča spor i dokazivanjae autorskih prava. To znači da će Buba i Džala morati da prilože dokaze da su oni napisali kompozicije za numere "Balmain", "Vip" i "Sama" i da se nisu neovlašćeno poslužili tuđim stvaralaštvom, inače će ovi spotovi trajno biti uklonjeni s Jutjuba, kako prenosi Kurir.

Važno je napomenuti da Maja Berović nema nikakve veze sa ovim slučajem, jer je ona samo izvođač pesama i nije mogla da zna da li su one zaista autorski rad sarajevskih repera, ali svakako da zbog toga i pevačica snosi posledice. Ona je prekinula saradnju s Džalom i Bubom početkom 2020. zbog niza problema koje su imali, a svakako najveći od njih jeste to što su tražili da se prikloni klanu koji reketira i ucenjuje pevače. Ukoliko se desi da strani autori dokažu da su pokradeni, mogli bi krivično da gone Džalu i Bubu i da tako traže odštetu od njih. Ipak, kad su ovakve stvari u pitanju, prema rečima našeg upućenog izvora, obično se dogovor ostvari vansudski. U tom slučaju bi sarajevski reperi morali da potpišu stvarne autore ispod pesama na Jutjubu i verovatno da im plate naknadu za korišćenje kompozicije.

Komentari (0)

Loading