UČENIK DONEO NOŽ U OSNOVNU ŠKOLU! Poverovao videu na TikToku da je 24. april "Dan silovanja", ovako se branio

Autor:

Hronika

25.04.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirujući incident u OŠ „Radoje Domanović“ u Nišu.

UČENIK DONEO NOŽ U OSNOVNU ŠKOLU! Poverovao videu na TikToku da je 24. april "Dan silovanja", ovako se branio

Foto: Shutterstock

Učenik šestog razreda Osnovne škole „Radoje Domanović“ u Nišu izazvao je zabrinutost među nastavnicima i učenicima nakon što je juče doneo nož u školu. Na pitanje zbog čega je doneo nož, učenik je naveo da se plašio nakon što je na društvenoj mreži TikTok video informaciju da će jučerašnji datum, 24. 4. 2024, biti Nacionalni dan silovanja.

Direktorka potvrdila incident

Direktorka škole, Dušica Tričković, potvrdila je ovu informaciju za JuGmediu i istakla da učenik nije imao nameru da izvrši nasilje ili da bilo koga ugrozi. Ipak, ovakav potez učenika izazvao je opravdanu zabrinutost u školi i zajednici.

- Dete se plašilo jer je preko TikToka videlo da će biti neki National Rape Day. To je najavio majci, ali ona to nije ozbiljno shvatila pa je on uzeo neki iskrivljeni nož i rekao deci da je to zbog straha. Deca su jednostavno prijavila to psihologu jer je zaista neobično da se nosi nož u školu - objasila je Tričkovićeva.

Prema njenim rečima, protiv tog učenika pokrenut je disciplinski postupak, a danas i sutra biće udaljen sa nastave.

- Sada smo imali Tim za zaštitu. On je juče odmah napisao izjavu, baš ovo što sam ja sada rekla. Na sreću nema nikakvog nasilja. Ne možemo ovo čak ni da okarakterišemo kao nasilje nego kao disciplinski prekršaj. Nije nikome prećeno niti mu je palo na pamet da preti. Vidite šta im taj TikTok radi - zaključila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading