17 GODINA NA METADONU, ZNAO JE ŠTA RADI? Detalji sa suđenja ocu i sinu, optuženi da su ubili kuma

Autor:

Hronika

01.04.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda u Nišu, dok se njegov otac Goran brani sa slobode.

17 GODINA NA METADONU, ZNAO JE ŠTA RADI? Detalji sa suđenja ocu i sinu, optuženi da su ubili kuma

Foto: shutterstock

Veštak neuropsihijatar Anđelka Ilić iznela je svoje svedočenje pred Višim sudom u Nišu u vezi sa psihičkim stanjem Miodraga M., optuženog za ubistvo svog kuma Aleksandra Dragišića. Ona je istakla da Miodrag već 17 godina prima metadonsku terapiju koja kontroliše njegovo ponašanje, te da nije bio u stanju razdraženosti prilikom incidenta.

Miodragov branilac je postavio pitanje da li je njegov klijent delo izvršio u stanju afekta, navodeći da bi to moglo biti osnov za oslobađajuću presudu. Veštak Ilić je objasnila da Miodragove reakcije nakon dela ne ukazuju na stanje afekta, te da je ispoljavao sređeno psihičko stanje čak i nakon incidenta, preneo je Telegraf.

Goran M., otac optuženog Miodraga i drugooptuženi, pokušavao je da nađe opravdanje za sinovo delo, ističući da Miodrag nije uzeo lekove tog dana, što je moglo dovesti do stanja razdraženosti. Međutim, veštak Ilić je ponovila da kod Miodraga nije primećeno stanje razdraženosti, te da je on tog jutra uzeo redovnu dozu metadona.

Foto: Shutterstock

Ilustracija

- Miodrag nam je dao podatke o svom kretanju toga dana, naveo da je uzeo metadon na kojem je 17 godina zbog čega je u stalnoj apsitinenciji od narkotika a to je bio i u vreme dela. Metadon omogućava bolju kontrolu ponašanja, jasnije misli bolji kvalitet života a da je on kod optuženog imao efekta svedoči i to što je tražio posao i sa svojom majkom starao se o ćerki. Nemamo podataka da li je uzeo i sedative, što je trebao da uradi posle večere ali to ukazuje da nije imao neposrednu potrebu za njima – zaključila je Ilić.

Tatjana Milenković, veštak psiholog, analizirala je psihičko stanje Gorana M., oca optuženog Miodraga. Ona je istakla da je Goran bio u složenom psihičkom stanju zbog smrti bliske osobe i pritvaranja njega i njegovog sina, što je moglo dovesti do nedoslednosti u iskazima.

- Goran je bio u složenom psihičkom stanju zbog smrti bliske osobe ali i zbog pritvaranja njega i njegovog sina, uz postojanje moralnih i ličnih dilema kakve će biti posledice njegovog iskaza, mišljenja sam da nekih detalja događaja nije mogao odmah da se seti – kazala je sudski veštak.

Miodrag se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda u Nišu, dok se njegov otac Goran brani sa slobode, optužen da je zločin posmatrao ne pokušavši da pomogne žrtvi. Suđenje će biti nastavljeno 9.maja preslušavanjem snimka poziva Hitnoj pomoći upućenog u noći ubistva iz kuće u kojoj su Musići živeli sa kumom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading