OVO MORATE DA VIDITE! Kineski klozeti s visokom tehnologijom nude brzu analizu urina za manje od 3 dolara!

Autor:

Razonoda

23.04.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kini su se pojavili visokotehnološki "zdravstveni" javni toaleti koji mogu analizirati urin radi različitih pokazatelja zdravlja, a testiranje košta manje od 3 dolara.

OVO MORATE DA VIDITE! Kineski klozeti s visokom tehnologijom nude brzu analizu urina za manje od 3 dolara!

Foto: printscreen New York Post

Futuristički javni toaleti nedavno su se počeli pojavljivati u nekim javnim muškim toaletima u glavnim kineskim gradovima poput Pekinga i Šangaja, tvrdeći da mogu brzo i tačno testirati urin na licu mesta za samo 20 juana, što iznosi oko 2,76 dolara. Šangajska dokumentarna rediteljka Kristijan Petersen-Klausen podelila je ovu inovaciju na sada viralnoj X mreži, primećujući: "Privatna kompanija nudi analizu urina za 20 juana. Prirodno, isprobao sam to." U niti je Petersen-Klausen odbacio zabrinutost za privatnost, rekavši da već dugo nije obavio zdravstveni pregled i da je "više zabrinut zbog toga da zna da je sve u redu, a praktičnost je neosporiva."



Brzi i tačni rezultati

"Čitav proces je otprilike onoliko jednostavan koliko možete zamisliti. Platio sam naknadu putem WeChat-a i pre nego što sam stigao dole niz pokretnu stepenicu, dobio sam rezultate," napisao je Petersen-Klausen uz fotografije visokotehnološkog uređaja, koji prikazuje čoveka kako urinira u javni toalet uz objašnjenje napisano na mandarinskom jeziku. Njegovi rezultati, koji su pokazali nedostatak kalcijuma, bili su "inače nezapaženi", rekao je on. Kasnije je Petersen-Klausen naišao na još jedan toalet za zdravstveno testiranje i obavio drugi test, koji je pokazao da su mu nivoi kalcijuma postali bolji.

Foto: printscreen New York Post

Test urina za samo 3 dolara u Kini

 


"Kompanija izgleda da ih instalira širom Kine i s obzirom na to koliko je važno rano otkrivanje zdravstvenih problema, mislim da je ovo prilično dobro," rekao je on. Petersen-Klausen je takođe podelio prevedenu sliku koja pokazuje da uređaj testira stvari poput vitamina C, kreatinina, belih krvnih zrnaca, glukoze i još mnogo toga. "Dodatno: moja kineska supruga uopšte se nije previše brinula zbog svega ovoga i iznenađena je što je ovaj tvit postao popularan koliko jeste. Barem sada mogu da joj dokažem da nisam jedini čudak koji smatra ovo zanimljivim."

Foto: printscreen New York Post

Test urina za samo 3 dolara u Kini

 


Prema Bastille Postu, slični visokotehnološki toaleti pronađeni su širom Kine na mnogim brzim servisnim mestima poput tržnih centara. Toalet za zdravstveno testiranje pronađen u tržnom centru u distriktu Fengtai, Peking, hvale se brzim i tačnim rezultatima testiranja zdravlja za samo dva minuta. Međutim, napomena na uređaju glasi: "Ovaj proizvod nije medicinski uređaj, i rezultati se ne mogu koristiti kao osnova za dijagnozu. Koristi se samo kao referenca za podatke o upravljanju zdravljem."

(NY POST)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading