U NAREDNA DVA SATA OVAJ DEO SRBIJE NA UDARU GRMLJAVINSKIH PLJUSKOVA! Za vikend drastična promena vremena!

Autor:

Vesti

25.04.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra ujutro lokalna pojava slabog prizemnog mraza.

U NAREDNA DVA SATA OVAJ DEO SRBIJE NA UDARU GRMLJAVINSKIH PLJUSKOVA! Za vikend drastična promena vremena!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U naredna dva sata na području jugozapadne Srbije lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, saopštio je RHMZ.

Sutra ujutro lokalna pojava slabog prizemnog mraza.


- Za vikend osetni porast temperatura - maksimalne vrednosti u subotu od 21 do 23 °S, a u nedelјu i u prvoj polovini naredne sedmice od 24 do 29 °S. U košavskom području počeće da duva umeren i jak južni i jugoistočni vetar (košava) koji će u Podunavlјu, Pomoravlјu i na jugu Banata povremeno biti i olujni - saopštio je RHMZ.

Podsećamo, početak aprila u Srbiji obeležile su natprosečno visoke temperature za ovo doba godine, nakon čega je usledio period promenljivog vremena sa čestima padavinama.

Kako će biti do kraja meseca i tokom praznika otkriva meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja.

U petak će padavine biti vrlo izolovane u brdsko – planinskim predelima, očekuje se da tamo padne još malo kratkotrajne kiše, a dobra vest je da od subote kontinuirano raste temperatura, stabilizuje se vazdušna masa što znači da ćemo do kraja aprila i na početku maja imati pretežno sunčano i osetno toplije vreme.

- Prvog dana vikenda ćemo imati temperature od 20 do 25 stepeni, dakle sledi porast, a u nedelju, ponedeljak i utorak, poslednja tri dana aprila temperatura će biti od 24 do 29 stepeni Celzijusa širom Srbije i tako će biti i u Beogradu - kaže Sovilj.

Više o vremenu narednih dana i praznike pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading