NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Stižu pljuskovi, u nekim delovima Srbije će padati i sneg

Autor:

Vesti

21.04.2024

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ je objavio najnovije upozorenje na pljuskove i sneg u nekim delovima Srbije.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Stižu pljuskovi, u nekim delovima Srbije će padati i sneg

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na vremenske prilike koje će zahvatiti Srbiju. Prema najavi RHMZ-a, očekuje nas oblačno vreme u većem delu Srbije tokom popodneva, dok će na severu zemlje biti suvo. U ostalim krajevima, očekuje se mestimična kiša, dok se u planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije prognozira sneg.

Reakcija na aprilski sneg

Meštani Pešterske visoravni nedavno su bili iznenađeni jakim aprilskim snegom, koji je za kratko vreme stvorio beli pokrivač visine do čak 15 centimetara u pojedinim selima. Nadležne ekipe preduzeća "Novi Pazar put" odmah su reagovale i preduzele mere kako bi se izbegle neželjene situacije. Dežurstva su uvedena na Pešterskoj visoravni i na Kopaoniku, a kamioni su poslati kako bi putevi bili čisti. Senad Ibragić iz preduzeća "Novi Pazar put" istakao je da su angažovani kamioni sa svom potrebnom opremom, a da je mehanizacija poslata i na Kopaonik radi posipanja neophodnih agregata.

Promenljivo vreme u narednim danima

Meteorolozi najavljuju promenljivo vreme sa kišom, lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, ali i povremenim sunčanim intervalima u narednim danima. Nakon 24. aprila, očekuje se postepeni porast temperature, sa prognozom da će dostići 20 do 25 stepeni. Međutim, vraćanje letnjih i tropskih temperatura očekuje se tek krajem maja.

Dugoročna prognoza RHMZ-a

Prema dugoročnoj prognozi RHMZ-a, temperature će postepeno rasti, ali do 15. maja neće prelaziti 25 stepeni. Minimalne temperature u Srbiji do 5. maja biće od 7 do 14 stepeni, dok se na višim nadmorskim visinama očekuju temperature od 0 do 7 stepeni. Maksimalne dnevne temperature u istom periodu prognoziraju se da budu od 19 do 25 stepeni, dok će na planinama između 1.000 i 1.600 metara biti između 8 i 17 stepeni.

Kao što se može videti iz najave RHMZ-a, Srbiju očekuje raznovrsno vreme u narednim danima, sa naglaskom na promenljive temperature i moguće padavine, što će zahtevati od građana da budu spremni na različite vremenske uslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading