HITNO SE OGLASIO RHMZ! Oblaci se premeštaju ka OVIM krajevima, stiže i sneg!

Autor:

Vesti

21.04.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se danas očekuje oblačno i hladno vreme

HITNO SE OGLASIO RHMZ! Oblaci se premeštaju ka OVIM krajevima,  stiže i sneg!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Shutterstock

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom, ponegde i pljuskovima, samo će tokom prepodneva na severu zemlje biti suvo.

RHMZ je sada najavio da se naoblačenje premešta na centralni deo zemlje.

- Naoblačenje, mestimično sa kišom, koje je zahvatilo jugozapadne i južne, tokom prepodneva proširiće se i na centralne, a posle podne i na većinu ostalih krajeva Srbije. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije sneg - najavio je RHMZ.

Inače, u Srbiji danas očekuje se oblačno i hladno vreme, sa temperaturama koje će se kretati od 4 do 8 stepeni Celzijusa najniže i od 6 do 13 stepeni Celzijusa najviše. U Beogradu će takođe biti oblačno i hladno, sa povremenom kišom od sredine dana. Vetar će biti slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura biće oko 7, dok će najviša biti oko 11 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u ponedeljak biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Tokom noći ka utorku novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima zahvatiće južne, a u utorak pre podne proširiće se i na ostale predele Srbije. Veća količina padavina očekuje se u drugom delu dana, posebno u južnim i istočnim predelima zemlje. Na visokim planinama južne Srbije padaće sneg. U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u sredu u svim, a u četvrtak uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading