ISTORIJSKO PONIŽENJE ZA SLAVNE LEJKERSE! Jokić i Denver postavili rekord!

Autor: M. M.

Sport

21.04.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lejkersi pali u prvom meču četvrtfinalne serije.

ISTORIJSKO PONIŽENJE ZA SLAVNE LEJKERSE! Jokić i Denver postavili rekord!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera savladali su Los Anđeles Lejkerse sa 114:103 u prvom meču NBA plej-ofa i poveli u seriji sa 1:0, a sjajna partija Nikole Jokića i aktuelnog šampiona zauvek će biti upisana u almanasima najjače košarkaše lige sveta.

Naime, franšiza iz Kolorada se ispisala u istoriju lige pošto slavni Lejkersi u međusobnim duelima ne znaju za pobedu od 10. januara 2023. godine. Dakle, Denver je postao prvi tim u istoriji NBA lige koji je pobedio istog protivnika devet puta uzastopno, iako su imali barem četiri manje slobodna bacanja u svakoj utakmici u tom nizu. Jokićev tima je tokom te pobedničke serije imao 130 pokušaja slobodnih bacanja, dok su Lejkersi imali 204.

 

 

Podsetimo, ključnu ulogu u ovoj pobedi imao je Nikola Jokić, koji je predvodio ekipu sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija. Džamal Marej takođe se istakao sa 22 poena, šest skokova i deset asistencija, dok je Majkl Porter Džunior doprineo sa 19 poena i osam skokova.


Lebron Džejms je na poluvremenu imao 19 poena i bio je ključni igrač Los Anđeles Lejkersa. Međutim, u drugom poluvremenu Eron Gordon je preuzeo kontrolu nad situacijom i uspeo da zaustavi Džejmsa, koji je do kraja meča postigao samo još osam poena. Ovo je imalo veliki uticaj na konačan rezultat utakmice.

Naredni meč u "Bol Areni" na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 04.00 po našem vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading