HITNO UPOZORENJE! Oglasio se RHMZ zbog OVOGA!

Autor:

Vesti

20.04.2024

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenska pojava šteti nam u aprilu!

HITNO UPOZORENJE! Oglasio se RHMZ zbog OVOGA!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

U Srbiji danas ujutru je zabeležen slab prizemni mraz. Tokom dana će biti malo toplije, s pretežno sunčanim vremenom ujutru, dok se od sredine dana očekuje postepeno povećanje oblačnosti. Posle podne, u južnim i istočnim krajevima zemlje moguća je mestimična slaba kiša. Uveče i tokom noći ka nedelji, slaba kiša se očekuje ponegde na severozapadu Vojvodine.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) oglasio se upozorenjem od ranog jutra.

Najavlјeni prizemni mraz u jutarnjim časovima može nepovolјno uticati na ponike prolećnih ratarskih useva i povrtarske kulture - piše u upozorenju.

Takođe, u 6 sati je izdata i najava.

Jutro hladno sa slabim mrazem pri tlu, a lokalno i sa slabim mrazem na 2 m visine, a po kotlinama jugozapadne Srbije ponegde magla koja smanjuje vidlјivost na 300 do 500 m. Tokom dana toplije, pre podne pretežno sunčano, od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti, posle podne na istoku i jugu zemlјe, a uveče i u toku noći i na severozapadu Vojvodine i jugozapadu Srbije ponegde slaba kiša, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije padati sneg - najavljuje RHMZ.

U narednih sedam dana u Srbiji se očekuje umereno do potpuno oblačno i hladnije sa dnevnim temperaturama malo ispod proseka za ovaj period godine, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno će padati sneg.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading