"SRBIJA SE BORI ZA SVOJU TERITORIJU I SLOBODU": Aleksandar Vučić iskreno o poseti Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (FOTO)

Autor:

Vesti

25.04.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednikova poruka putem Instagram profila.

"SRBIJA SE BORI ZA SVOJU TERITORIJU I SLOBODU": Aleksandar Vučić iskreno o poseti Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić posetio je Njujork kako bi predstavio Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Predsednik je istakao kako je Srbija odlučna u borbi za svoju teritoriju i slobodu. Uverenje u važnost očuvanja interesa svoje zemlje reflektuje se kroz njegove reči, naglašavajući kako je borba za nacionalne interese ključna obaveza.

Vučić je istakao značaj podrške i pomoći koju je zatražio u okviru Ujedinjenih nacija. Njegova inicijativa je dobila značajnu pažnju, a boravak u UN obećava uticajan trag kako u procesu glasanja, tako i u kasnijim bilateralnim odnosima.

Ističući da je još mnogo posla pred Srbijom, predsednik je naglasio važnost nastavka borbe i odlučnog izlaska iz svih izazova koji se pojave. Vučić je istakao važnost posvećenosti daljem napretku Srbije kao ključnom cilju.

On je na svom Instagram profilu podelio fotografiju iz Njujorka uz sledeće reči:

 

 

Ponosan sam na to kako smo se u @unitednations borili, jer kad se borite za svoju zemlju, vaše je da napravite sve što možete. Srbija se bori za svoju teritoriju i slobodu i nastaviće to da čini, a naše je da čuvamo interese svoje zemlje, na svakom mestu.

Zamolio sam za podršku i pomoć. U UN sve vri. Dobro je što smo proveli mnogo vremena ovde, to će ostaviti trag, kako na samom glasanju, tako i kasnije u našim bilateralnim odnosima.

Još mnogo posla je ostalo da uradimo, da nastavimo da se borimo, da uzdignute glave izađemo posle svega, a onda da se posvetimo daljem napretku Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima poslednjeg dana boravka u sedištu UN u Njujorku.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Teona

25.04.2024 19:51

Vučiću odličan posao neka svet vidi našu stranu priče. A ovi ostali neka laju samo

Stefan

25.04.2024 19:52

I mi smo ponosni na naseg predsednika i na marljivoscu i snaznim a ne lakim odlukama

Zora

25.04.2024 19:53

Srpski narod želi da mirno i bez straha živi na svojim vekovnim ognjištima. Za to se bori Srbija.

Danijela

25.04.2024 19:53

Svi verujemo da će Vučić izvući najbolje za Srbiju